Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" zaudējums CS:GO pasaules čempionāta ievadā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky un "FaZe" zaudējums CS:GO pasaules čempionāta ievadā
Helvijs "broky" Saukants. Foto: hltv.org

Datorspēles CS:GO neoficiālā pasaules čempionāta "IEM Katowice 2021" pirmajā spēlē zaudējumu piedzīvojusi Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan", kas ar 0:2 (11:16, 6:16) piekāpās vienai no Ziemeļamerikas labākajām komandām "Team Liquid".

"IEM Katowice 2021" ir viens no svarīgākajiem sezonas turnīriem CS:GO kalendārā. Tas nevelti tiek saukts par neoficiālo pasaules čempionātu, kurā šogad, neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītajām grūtībām, piedalās visas pasaules labākās komandas. Vienīgi "Major" turnīri, kas līdzinās "Grand Slam" turnīriem tenisā un parasti norisinās divas reizes gadā, ir prestižāki par Katovices turnīru. Pēdējais "Major" turnīrs notika 2019. gadā, kamēr pagājušajā gadā abi tika atcelti, tāpēc šīs "IEM Katowice 2021" sacensības var saukt par lielāko CS:GO turnīru gada laikā. Turnīra balvu fonds ir viens miljons eiro, bet uzvarētājkomanda saņems 400 tūkstošus. Pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja Ukrainas "Natus Vincere" vienība, kas pirms pāris dienām atkal atguva pasaules ranga pirmo pozīciju.

16. februārī sākās kvalifikācija, kuru pārvarēja arī cits latviešu esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis un viņa "Virtus.pro" vienību, kamēr "FaZe" jau automātiski bija kvalificējusies pamatturnīram. Pirmajā spēlē broky komandai stājās pretī "Liquid" vienība, kuru pirms mazāk nekā nedēļas "FaZe" divas reizes pārliecinoši pieveica, taču šoreiz panākumu atkārtot neizdevās.

"FaZe" sastāvam vien pirms trijām dienām pievienojām Fins karrigan Andersens, kurš pārnāca no "Mousesports" vienības. Andersens nu "FaZe" spēlē tā saucamo "In game leader" lomu jeb saspēles vadītāja lomu, līdz ar to jau pirms spēles bija skaidrs, ka šoreiz broky vienība ar kādām jaunām izspēlēm tik daudz neizcelsies un mēģinās uzvarēt ar savu iespaidīgo individuālo potenciālu. Tas arī piepildījās, "FaZe" uzbrukums jeb T puse vairākas reizes izskatījās ļoti haotiski, bieži vien izvēloties vienkārši skriet iekšā bumbas novietošanas vietā un mēģināt uzvarēt individuālos dueļus, taču šoreiz šāds spēles plāns nenostrādāja.

Savu izvēli "Mirage" karti "Liquid" iesāka ļoti pārliecinoši, uzvarot septiņus raundus pēc kārtas T pusē. Tomēr "FaZe" uzvarēja ļoti svarīgo astoto raundu, kurā bija investējusi visu savu naudu, brīdi vēlāk broky spēja divas reizes pēc kārtas izšķirošajos momentos nospēlēt aukstasinīgi, un pirmo puslaiku "FaZe" noslēdza, zaudējot vien ar 7:8.

Tiesa, turpinājums vairs tik labs neizvērtās. "FaZe" spēja otro puslaiku iesākt ar trim bumbas novietošanas reizēm, tomēr visas trīs "Liquid" spēja bumbu neitraizēt. Puslaika beigās jau problēma bija cita - "FaZe" spēja veiksmīgi iegūt pirmos punktus un tikt pie ieskaites zonas kontroles, tomēr pāris tehniski brāķi neļāva bumbu novietot. broky komanda, pateicoties brazīlieša coldzera un dāņa karrigan 2 vs 3 situācijā uzvarētam raundam spēja vienu raundu atgūt, tomēr ar to bija krietni par maz - 11:16.

"Nuke" karti jau "FaZe" T pusē iesāka labāk, uzvarot pirmos četrus no pieciem raundiem. Tomēr puslaika turpinājumā lieliski izpaudās "FaZe" nesaspēlētība - tika izvēlētas viegli atkožamas sadarbības, kā rezultātā "FaZe" ekonomika, nespējot pat novietot bumbu piecus raundus pēc kārtas, pilnībā tika sagrauta. Otrajā puslaikā "FaZe" zaudēja pistoles raundus, un vienīgo punktu ieguva, pateicoties rain trim punktiem vienā raundā (visā kartē viņam vien astoņi) - 6:16.

Saukants bija labākais komandā ar 29 punktiem un reitingu 0.82, taču tas tāpat bija pārliecinoši sliktāks kā visiem "Liquid" spēlētājiem. Lielisku sniegumu uzvarētāju komandā demonstrēja brazīlietis FalleN, kuram 50 punkti un reitings 1.67. Jāatzīmē, ka pirms nedēļas spēlē FalleN visas spēles laikā ieguva vien 15 punktus.

Zaudējums nozīmē, ka "FaZe" turnīru turpinās apakšējā zarā, nākamo spēli aizvadot sestdien, 13:00 pret "OG" komandu, kas šodien ar 0:2 piekāpās "Team Vitality". Taču rītdiena bez latviešiem turnīrā neaizritēs, jo vienos dienā savu dalību pamatturnīrā sāks YEKINDAR un "Virtus.pro", kas tiksies ar ranga līderi "NaVi".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/5552/ie...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 23:24, pirms 3 gadiem
Paradoksaali, bet Virtus.pro shances pret NaVi, manupraat, ir lielaakas kaa FaZe pret OG.

FaZe bija diezgan nespeejiigi shodienas speelee, nezinu, ko karrigan dariija. Saprotu, ka In Game Leader ir uzdevums to call the shots, bet nu piedoshanu, vajag arii biezhaak kaadu noshaut.

OG shodien labi ciiniijaas ar Vitality kaa par peedeejo siera gabalu uz Marsa, taapeec FaZe buus gruuti.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 23:33, pirms 3 gadiem
Patiesībā jau varēja olofmeisteru atstāt uz šo turnīru, komanda tā kā bija uz neliela viļņa. Bet, ko nu vairs. Redzēsim, kā būs tālāk.
Virtus.Pro varētu būt lielākas izredzes, kaut gan dažas pēdējās spēles nebija visai pārliecinošas. Jācer, ka saņemsies.

     [+] [-]

, 2021-02-19 02:25, pirms 3 gadiem
gramofons rakstīja: Patiesībā jau varēja olofmeisteru atstāt uz šo turnīru, komanda tā kā bija uz neliela viļņa. Bet, ko nu vairs. Redzēsim, kā būs tālāk.
Virtus.Pro varētu būt lielākas izredzes, kaut gan dažas pēdējās spēles nebija visai pārliecinošas. Jācer, ka saņemsies.
Ljoti zheel, ka olofmeister vairs nav ieksh FaZe. Jaa, ne tikai vareeja, bet vajadzeeja atstaat uz sho turniiru, paaraak nopietns, turklaat vinjsh jau savaa peedeejaa turniiraa bija labaakais FaZe rindaas.