Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky "FaZe" vēlreiz zaudē un līdz minimumam samazina savas izredzes iekļūt "play-off"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky "FaZe" vēlreiz zaudē un līdz minimumam samazina savas izredzes iekļūt "play-off"
broky. Foto: FaZe Clan

Datorspēles CS:GO turnīra "ESL Pro League" 13. sezonas turpinājumā vēl vienu zaudējumu piedzīvojusi latviešu esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan", kas ar 0-2 (9:16, 13:16) atzina bijušā komandas saspēles vadītāja Nikolas NiKo Kovāča jaunās komandas "G2 Esports" pārākumu.

"FaZe" nu četrās spēlēs izcīnījusi vien vienu uzvaru, to pašu pret grupas pastarīti "mousesports". Saukanta komandai nu palikušas vien teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm, proti, rīt obligāti jāpieveic "ENCE" (vēlams, pēc iespējas pārliecinošāk), kā arī jāsagaida gan "ENCE", gan "Ninjas In Pyjamas" zaudējumi. "Ninjas In Pyjamas" šodien tiekas ar "mousesports", bet vēl abas komandas pa reizei tiksies ar "Vitality".

Šodienas mačā abās kartēs "FaZe" iegāza otrais puslaiks, kurā savā izvēlē ("Nuke") broky komanda pēc samērā laba pirmā puslaika (6:9 T jeb uzbrukuma pusē) spēja aizsardzībā iegūt vien trīs punktus, piedzīvojot zaudējumu ar 9:16. Otro karti ("Inferno") "FaZe" iesāka izcili, CT pusē iegūstot vadību ar 6:1. G2 spēja panākt neizšķirtu, taču īstajā brīdī trīs punktus vienā raundā ar AWP ieroci ieguva broky. Puslaiku "FaZe" uzvarēja ar 9:6, otrajā pēc zaudēta pistoles raunda spēja nostabilizēt ekonomiku (12:9), bet beigās ļāva pretiniekiem veikt 7:1 izrāvienu - 13:16.

Latviešu esportists atkal bija starp komandas līderiem, kopā ar kanādieti Raselu Twistzz Van Dulkenu iegūstot vairāk kā pusi no komandas punktiem (85 no 166). Broky kopā savāca 41 punktu un reitingu 1.15, abos rādītājos esot otrs labākais komandā. Pretējā nometnē lielisks bija NiKo brālēns Nemaņa huNter Kovāčs, kurš tika pie 56 punktiem un pārliecinoši labākā reitinga komandā 1.53.

Pēdējo spēli grupu turnīrā (un, visticamāk, arī visā turnīrā) "FaZe" aizvadīs rīt, 20:00 tiekoties ar "ENCE". Pēdējā kārtā visas spēles sāksies vienlaicīgi.

B apakšgrupa

VKomandaUzvaras+/-P
1.G2 Esports3-1+279
2.Ninjas in Pyjamas2-1+116
3.Team Vitality2-1-106
4.ENCE2-1-106
5.FaZe Clan1-3-73
6.mousesports0-3-110

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...