Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky ar fantastisku sniegumu ieved komandu "Major" izslēgšanas spēlēs

Rolands Eliņš

broky ar fantastisku sniegumu ieved komandu "Major" izslēgšanas spēlēs
Helviju broky Saukantu apsveic "FaZe" pārstāvji. Foto: brchoo/HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants šodien datorspēles CS:GO turnīrā "Paris Major 2023" izcēlās ar iespaidīgu sniegumu, palīdzot otrās kārtas noslēdzošajā mačā "FaZe" komandai ar 2:1 pārspēt "Natus Vincere" un iegūt vietu izslēgšanas spēlēs, turpinot cīņu par galveno balvu - pusmiljonu ASV dolāru.

broky aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm karjerā, turklāt paveica to izšķirošā mačā pret vienu no pasaules labākajām CS:GO komandām. broky spēli pabeidza ar statistiku 78-50 un reitingu 1.33, turklāt pavisam neapturams viņš bija tieši trešajā, izšķirošajā kartē, kad sakrāja 40 (!) fragus (40-23).

Nevienam citam spēlētājam šajā mačā nebija labāka statistika par 59-55, un broky spilgti izcēlās uz abu komandu fona. Vairāki esporta apskatnieki norādījuši, ka viņa šodien paveiktais ieies "Major" turnīru vēsturē kā īpaši spilgts sniegums.

Jāuzsver, ka broky šo sniegumu nodemonstrēja tiešā snaiperu divcīņā ar slaveno ukraiņu snaiperi Oleksandru s1mple Kostiļevu, kuram neizdevās izmantot savas iespējas pielikt spēlei punktu.

Ar broky priekšgalā "FaZe" atspēlējās un izcīnīja uzvaru, kas sniedza vietu Parīzes "Major" izslēgšanas spēlēs jeb labāko astotniekā. Šis turnīrs ir pēdējais paredzētais CS:GO "Major" turnīrs, jo pēc tam šo spēli aizvietos "Counter Strike 2". "Major" balvu fonds ir 1.25 miljoni dolāru, un tas ir gada svarīgākais notikums esportā.

"FaZe", kas otro kārtu bija sākusi ar diviem zaudējumiem pēc kārtas, aizvadīja trešo cīņu par izvairīšanos no izstāšanās pēc kārtas, un arī šodien nācās cīnīties no iedzinēju pozīcijām. "FaZe" kā savu kartes izvēli negaidīti pieteica "Overpass", un tas neatmaksājās, zaudējot ar 13:16.

Pēc tam "FaZe" lieliski revanšējās pretinieku izvēlētajā "Mirage" kartē, dominējot ar 16:5.

Attiecīgi viss izšķīrās jaunajā "Anubis" kartē, kurā Ukrainas komanda līdz šim bija zaudējusi tikai vienreiz (vakardien pret citu Ukrainas komandu "Monte"). "NaVi" bija tuvu uzvarai, iegūstot vadību 15:9, taču "FaZe" jau atkal nodemonstrēja apbrīnojamu mentālo izturību un uzvarēja sešos raundos pēc kārtas, panākot papildlaiku.

Pirmais papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu, "FaZe" neizmantojot divus mačpunktus, taču otrajā "FaZe" vēlreiz ieguva iniciatīvu un šoreiz pielika spēlei punktu ar rezultātu 22:19. Simboliski, ka pēdējo precīzo šāvienu veica tieši broky, kurš līdz ar to guva 40. punktu šajā kartē. 17 fragi viņa izpildījumā bija ar snaiperu ieroci AWP.

"FaZe" līdz ar to pievienojās Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvētajai "Liquid" komandai, kas arī sasniegusi "Major" ceturtdaļfinālu. Par izslēgšanas spēļu sasniegšanu abas komandas garantējušas prēmiju 45 tūkstošu dolāru apjomā. Ceturtdaļfināla pāri taps skaidri pēc pēdējām divām otrās kārtas spēlēm, kas tiek aizvadītas šovakar.

Jāpiemin, ka broky ar reitingu 1.26 turnīra individuālajā rangā ieņem ceturto vietu, kamēr "YEKINDAR" ir tikai nedaudz zemāk (1.20 reitings un astotā vieta). Latvija ir vienīgā valsts, kurai ir divi spēlētāji turnīra labāko spēlētāju astotniekā.

Izslēgšanas spēles jau tiks aizvadītas Parīzes "Accor Arena", kurā ir skatītāju vietas vairāk nekā 13 tūkstošiem personu un kas nākamgad uzņems vasaras olimpiskās spēles.

Spēles momentu apskats

     [+] [-]

, 2023-05-16 18:08, pirms 11 mēnešiem
lol, es pie 15:9 izslēdzu ārā

     [+] [-]

, 2023-05-16 18:57, pirms 11 mēnešiem
broky, protams, ir CS dievs!

     [+] [-]

, 2023-05-16 19:30, pirms 11 mēnešiem
pistoļu raunds visu izšķīra