Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky varoņdarbi neizglābj "FaZe", "Masters" turnīrs pabeigts ar trešo vietu

Rolands Eliņš

broky varoņdarbi neizglābj "FaZe", "Masters" turnīrs pabeigts ar trešo vietu
Viens no visu laiku labākajiem CS spēlētājiem coldzera un latvietis broky. Foto: HLTV

Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā komanda „FaZe Clan” mazajā pusfinālā šodien piekāpās Vācijas BIG vienībai un palika trešajā vietā datorspēles „Counter Strike: Global Offensive” prestižajā turnīrā „DreamHack Masters Spring: Europe”. Saukants aizvadīja iespaidīgu otro karti, vairākkārt izglābjot komandu no zaudējuma, taču beigās ar to tomēr izrādījās par maz

Pirms pāris dienām „FaZe” jau tikās ar BIG, piedzīvojot pamatīgu sakāvi, kas lika pārcelties uz zaudētāju zaru. „FaZe” prata izdzīvot zaudētāju zarā, tur pieveicot arī pasaules ranga līdervienību „Natus Vincere”, un šodien radās iespēja revanšam mazajā pusfinālā. Revanšs neizdevās arī šoreiz, un BIG iekļuva finālā, kur spēlēs pret Francijas „G2 Esports”, kamēr „FaZe” palika trešajā vietā, iegūstot prēmiju 20 tūkstošu dolāru apmērā.

Šodienas mača pirmajā kartē („Nuke”) „FaZe” nospēlēja ļoti neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos 3:12. Liela „FaZe” problēma turklāt bija tā, ka daudzi raundi tika zaudēti patiešām bez variantiem, un nekas nemainījās arī otrajā puslaikā, kurš izvērsās visai īss, „FaZe” zaudējot ar 4:16.

Spēles otrā karte („Mirage”) bija jau slavenās esporta komandas „FaZe” izvēle, taču arī tika sākta neveiksmīgi, pirmo puslaiku zaudējot ar 5:10. Situācija vēl sliktāka kļuva pēc apmainīšanās pusēm, un BIG izvirzījās vadībā 14:7 (lai uzvarētu kartē, jāuzvar 16 no 30 raundiem). Taču „FaZe” nepadevās un ar broky priekšgalā sāka atspēlēšanos - vispirms līdz 11:14, bet pēc tam atspēlējot četrus mačpunktus pēc kārtas.

Sekoja sešu raundu papildlaiks, un BIG panāca 18:15, iegūstot trīs mačpunktus pēc kārtas. Latviešu jaunais esportists vēlreiz spēlēja izcili tieši izšķirošajos brīžos, viņam piebalsoja CS leģenda coldzera un dramatiski izdevās panākt neizšķirtu 18:18 un vēl vienu papildlaiku. Tajā gan vairs BIG uzvaru novērst neizdevās, un Vācijas komanda uzvarēja ar 21:19, beidzot nokārtojot savu vietu finālā.

broky otrajā kartē bija vairāk nekā iespaidīga statistika – 41:22 un reitings 1.45, kas bija pārliecinoši labākā statistika abās komandās. Arī spēlē kopumā broky bija labākā statistika komandā (49-37 un reitings 1.14), kamēr brazīlietim coldzera un bosnietim NiKo reitings bija 0.97. Lietuvas jaunajam debitantam Aurimam Bymas Pipiram šoreiz reitings 0.71.

„FaZe” komandai pēc trešās vietas „DreamHacks Masters” tagad nākamais turnīrs būs „BLAST Premier: Spring 2020 European Finals”, kura uzvarētāji iegūs 335 tūkstošus dolārus (kopējais balvu fonds ir pusmiljons dolāru). Pirmā spēle šajā turnīrā paredzēta pirmdien pret Somijas ENCE, turnīrs norisināsies pēc divmīnusu izslēgšanas formāta.

Jāpiemin, ka šodien spēle „ESL Pro League 12” kvalifikācijas turnīrā spēli aizvadīja cits Latvijas esportist Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kurš kopā ar „Virtus.pro” sacentās pret „Sprout” komandu un svinēja uzvaru 2:1, turklāt tieši YEKINDAR bija labākais reitings (1.40) savā komandā. „Virtus.pro” komandai, lai tiktu šajā turnīrā, jāuzvar četrās spēlēs pēc kārtas, kamēr broky pārstāvētā „FaZe” tajā vietu jau garantējusi kā A licences īpašniece.

     [+] [-]

, 2020-06-13 18:21, pirms 4 gadiem
Ja leitis piešausies un Niko kritīs, tad Rio ir ņemams

     [+] [-]

, 2020-06-13 19:49, pirms 4 gadiem
niko nu palubom nekritiis ja nu kaads kritiis tad vai nu broky vai bymas

     [+] [-]

, 2020-06-13 19:49, pirms 4 gadiem
lia gan neticu ka faze tuvakajaa laikaa sastaavu mainiis

     [+] [-]

, 2020-06-13 22:02, pirms 4 gadiem
Broky saukants, protams ,labs
Bet bibis parādija ka nav gatavs šim līmenim

     [+] [-]

, 2020-06-14 03:41, pirms 4 gadiem
agramons rakstīja: niko nu palubom nekritiis ja nu kaads kritiis tad vai nu broky vai bymas
bija domāts, ka killi kritīs! Niko reāli ir faze stūrakmens. Viņš ir pēdējais pie skalpeļa.

     [+] [-]

, 2020-06-14 07:15, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: bija domāts, ka killi kritīs! Niko reāli ir faze stūrakmens. Viņš ir pēdējais pie skalpeļa.
Niko šobrīd ir faze IGL. Kilu līdz ar to paliek mazāk jo vajag callot. Ja salīdzina ar citu top komandu igl, tad niko tāpat ir ļoti produktīvs

     [+] [-]

, 2020-06-14 10:58, pirms 4 gadiem
Big lietoja aimbotus. Viņi negodīgi uzvarēja. Big vajag diskvalificēt par blēdīšanos.