Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Rolands Eliņš

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.

"Intel Extreme Masters Chengdu" ir turnīrs ar 250 tūkstošu dolāru lielu balvu fondu, un tas ir pirmais lielais CS2 turnīrs pēc "Major". Turnīra uzvarētāji iegūs 100 tūkstošus dolāru un garantēs vietu augustā paredzētajā "IEM Cologne" turnīrā.

16 komandu konkurencē "FaZe" līdz ceturtdaļfinālam aizsniedzās ar trim uzvarām četrās spēlēs, vienīgo neveiksmi ciešot pret Dānijas "Astralis". Savukārt "Liquid", kas "Major" nemaz nepiedalījās, ar divām uzvarām divās spēlēs tika līdz A apakšgrupas finālam, kurā piekāpās MOUZ.

Abu latviešu pārstāvētās komandas tikās ceturtdaļfinālā piektdienas pēcpusdienā. Saspringtā mačā, kurā bija nepieciešamas maksimālās trīs kartes, visas trīs tika izspēlētas sīvā cīņā. "FaZe" vispirms uzvarēja 16:13 papildlaikā "Nuke" kartē, pēc tam "Liquid" nosargāja uzvaru "Anubis" kartē ar 13:11, bet izšķirošajā kartē "Mirage" ar 13:10 pārāka bija "Faze".

"broky" aizvadīja statistiski iespaidīgu maču, sakrājot 66-41 (+25) un reitingu 1.35. "Anubis" kartē viņš izcēlās ar grūti aptveramu epizodi, kad īsā brīdī tika pie trim fragiem ar snaipera ieroci AWP, turklāt nevienā no tajiem neizmantojot tēmekli.

"broky" tika atzīts par mača MVP, kamēr "Liquid" sastāvā Mareks YEKINDAR Gaļinskis spēli pabeidza ar statistiku 44-55 un reitingu 0.99.

"FaZe" turnīru turpinās ar pusfinālu sestdien plkst. 13.15, kurā sacentīsies ar "Astralis" vienību.

     [+] [-]

, 2024-04-13 20:30, pirms 2 nedēļām
Kapēc pasaulē pilna ar datorspēlēm vājprāts😡