Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" izlaiž vadību un "ESL Pro League" 13. sezonu sāk ar zaudējumu

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"FaZe" izlaiž vadību un "ESL Pro League" 13. sezonu sāk ar zaudējumu
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēlē CS:GO sācies nākamais turnīrs - "ESL Pro League" ar savu 13. sezonu. Tajā šovakar savu pirmo spēli aizvadīja arī Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan", kura izlaida vienas kartes vadību un ar 1:2 (16:5, 10:16, 12:16) zaudēja 2020. gada pasaules labākā spēlētāja ZywOo pārstāvētajai Francijas komandai "Vitality".

Pirms gada, kad Covid-19 dēļ sākās globāla pandēmija, tieši "ESL Pro League" tobrīd 11. sezona bija pirmais CS:GO turnīrs, kas tika pārcelts no "live" jeb klātienes turnīra uz online režīmu. Tiesa, atšķirībā no pagājušā gada, kad turnīrs tika sadalīts Eiropas un Ziemeļamerikas grupās, kurās katrā tika noskaidrots savs čempions, šoreiz piedalās lielākā daļa no pasaules labākajām komandām vienā turnīrā. Tajā piedalās 24 komandas, kuras sadalītas četrās grupās. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas trīs labākās komandas. Uzvarētāji tiks pie 175 tūkstošiem ASV dolāru.

Broky pārstāvētā "FaZe" priekšsacīkstēs ielozēta B grupā, bet cita latvieša Mareka YEKINDAR Gaļinska "Virtus.pro" - D grupā. Šodien sākās B grupas izspēle, un "FaZe" jau pirmajā mačā pamatīgs pārbaudījums - jācīnās pret pasaules piekto labāko komandu rangā "Team Vitality".

"FaZe" spēja pārliecinoši uzvarēt sevis izvēlētajā "Mirage" kartē (16:5), tomēr "Vitality" spēja atgūties un uzvarēt "Dust2" - 16:10. Viss izšķīrās "Overpass" kartē, kuru lieliski iesāka broky komanda, izvirzoties vadībā ar 6:1 CT pusē, tomēr "Vitality" spēja saņemties un puslaiku noslēgt savā labā (8:7). Francijas komanda uzvarēja pistoles raundu un arī tam sekojošos četrus raundus, pie rezultāta 9:15 lieliski divos raundos pēc kārtas nospēlēja tieši broky, bet atspēlēties "FaZe" nespēja - 12:16 un 1:2 summā

Saukantam kopumā mačā dalīti labākais reitings komandā 1.15 un 55 punkti. Interesanti, ka ar tādiem pašiem rādītājiem izcēlās arī Twistzz un coldzera. Nākamo spēli "FaZe" aizvadīs rīt, 16:30 tiekoties ar "mousesports".

Tāpat kļuvis zināms, ka YEKINDAR komanda "Virtus.pro" no 19. līdz 26. aprīlim piedalīsies "Funspark ULTI 2020 Grand Final" turnīrā. Šajā turnīrā piedalīsies astoņas uzaicinātas komandas, kuras cīnīsies par 250 tūkstošu ASV dolāru lielu balvu fondu.