Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR vēl vienā turnīrā pārstāvēs ASV komandu "Team Liquid"

Rolands Eliņš

YEKINDAR vēl vienā turnīrā pārstāvēs ASV komandu "Team Liquid"
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: @brcho/HLTV

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis tiks iekļauts "Team Liquid" sastāvā arī "BLAST Premier Fall 2022" grupu turnīrā, vēsta HLTV. Pilna laika līgums ar viņu gan joprojām nav izziņots.

Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kurš iepriekšējā gadā pasaules labāko spēlētāju sarakstā ierindojās astotajā vietā, šovasar ir brīvā aģenta statusā, jo kara dēļ atstājis Krievijas komandu "Virtus.pro". Latvijas esportists tiek vērtēts kā šobrīd spēcīgākais brīvais aģents datorspēles CS:GO sabiedrībā.

Jūlijā viņš piedalījās "IEM Cologne" turnīrā, to darot "Team Liquid" sastāvā, kur aizpildīja vakanto vietu. Komanda guva trīs uzvaras piecās spēlēs, ierindojoties pieklājīgajā 5.-6. vietā, tiesa, ceturtdaļfinālā tika ciests zaudējums pret rangā zemāk izlikto "Movistar Riders", Spānijas komandu, kas kļuva par turnīra pārsteigumu.

Lai arī pēc Ķelnes turnīra gan pārējie spēlētāji, gan YEKINDAR pats izteica apmierinātību ar sadarbību un cerību par tās turpinājumu, līgums izziņots nav ticis. Taču HLTV guvusi apstiprinājumu, ka "Team Liquid" vēlreiz pieteiks YEKINDAR turnīram kā vietas aizpildītāju.

Tas notiks "BLAST Premier Fall 2022" turnīrā, kurā no 19. līdz 28. augustam tiks izspēlēts grupu turnīrs. Tas norisināsies Kopenhāgenā, un tajā būs 177 tūkstošu dolāru liels balvu fonds. 12 komandas cīnīsies par trim ceļazīmēm uz BLAST turnīru sērijas rudens finālposmu, un to vidū būs arī Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe", kas ielozēta C apakšgrupā ar "Evil Geniuses", "Heroic" un BIG.

Savukārt ASV komanda "Liquid", kas pasaules rangā šobrīd ieņem 13. vietu, spēlēs B grupā ar Ukrainas "Natus Vincere", citu Ziemeļamerikas komandu "Complexity", kas šajā grupā gan ir izteikta pastarīte (44. vieta pasaules rangā), un Francijas G2 (septītā vieta pasaules rangā).

Starp citu, arī G2 šobrīd ir viena brīva vakance sastāvā, un YEKINDAR vārds ticis locīts arī šīs Francijas komandas sakarā, taču šovakar "Team Liquid" menedžeris sociālajos tīklos norādīja, ka ar YEKINDAR tiek strādāts pie tā, lai abas puses drīzumā varētu paziņot par ilgtermiņa sadarbību.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/34380/liq...