Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Krievijas sporta ministrijā kritizē esportistus, ka viņi nespēlē ar krievu klubiem

Rolands Eliņš

Krievijas sporta ministrijā kritizē esportistus, ka viņi nespēlē ar krievu klubiem
Ekrānšāviņš no FIFA21 spēles

Krievijas sporta ministrijā norisinājusies sapulce par esporta attīstību Krievijā, un sporta ministra vietnieks Andrejs Seļskis kritizēja savas valsts esportistus, ka viņi datorspēlē FIFA 21, piedaloties starptautiskajās sacensībās, neizmanto Krievijas klubus.

"Padomāsim tagad brītiņu, kā te pie mums viss notiek ar šīm spēlēm," par esporta tēmu sapulcē izteicās Andrejs Seļskis, kuru citē Maskavas ziņu aģentūra "Moskva". "Mēs tagad spēlējam kaut kādu FIFA spēli, mēs atdodam savus datus pāri robežai. Tā ir viena lieta."

"Otra lieta ir tā, ka mēs spēlējam ar ārzemju komandām," turpināja Seļskis. "Dīvaina situācija, ka mums ir Krievijas esporta čempionāts, bet tajā piedalās ar kaut kādām "Liverpool" vai PSG komandām. Ja reiz mēs pozicionējam šo sportu kā instrumentu attīstībai mūsu valstī, tad mums nepieciešams izmantot Krievijas komandas."

Krievijas esporta portālos aicinājums spēlēt tikai ar Krievijas klubiem uztverts neviennozīmīgi, piemēram, portālā "Cybersport.ru" tiek norādīts uz acīmredzamu ministra vietnieka nekompetenci šajā jautājumā. Sākot jau ar to, ka ar Krievijas Futbola federāciju oficiāls līgums noslēgts nevis ar datorspēles FIFA21 veidotāju "EA Sports", bet gan ar datorspēles "Pro Evolution Soccer" veidotāju "Konami".

Protams, arī FIFA 21 datorspēlē ir pieejamas dažas Krievijas komandas – Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA, Maskavas "Lokomotiv". Te gan jāuzsver, ka visām šīm trim pieejamajām komandām datorspēlē FIFA21 reitings nav augstāks par 75, kamēr Eiropas vadošajām komandām šis reitings ir noteikts kā 85.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/cyberspo...

  +5 [+] [-]

, 2021-03-09 18:01, pirms 3 gadiem
Varēja vēl tēvijas karu pieminēt, tiem vienmēr problēmas.

     [+] [-]

, 2021-03-09 21:02, pirms 3 gadiem
Ziņas no Krievijas katru dienu liek smieties
Tā valsts ir īsta???

     [+] [-]

, 2021-03-09 21:04, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Varēja vēl tēvijas karu pieminēt, tiem vienmēr problēmas.
Jū, krievu info telpa pat padir*t nedrīkst aiziet, nepieminot karu un sarkano armiju.

     [+] [-]

, 2021-03-09 22:46, pirms 3 gadiem
Bet loģiski - viņi taču grib uzvarēt!