Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas esportiste Ann4 pievienojas Deivida Bekhema komandai "Guild"

Rolands Eliņš

Latvijas esportiste Ann4 pievienojas Deivida Bekhema komandai "Guild"
"Guild" sieviešu komanda ar Annu "Ann4" Laurinoviču (pa labi) sastāvā. Foto: Guild Esports

Oficiāli izziņots datorspēles CS:GO profesionālās sieviešu komandas "Guild" sastāvs, un tajā iekļauta arī Latvijas spēlētāja Anna "Ann4" Laurinoviča. Viņa attiecīgi kļuvusi par pirmo profesionālo esportisti Latvijā.

20 gadus vecā Anna Ann4 Laurinoviča savu pirmo LAN jeb klātienes turnīru aizvadīja pirms pusotra gada, kad "Optibet CS:GO Latvijas līgā" bija vienīgā sieviešu spēlētāja turnīrā. Pēc tam 2022. gadā viņa pārstāvēja Zviedrijas pazīstamo esporta organizāciju "Godsent", taču "Godsent" sieviešu komanda pēc tam vairs turnīros nepiedalījās. Ziemā tika runāts, ka gaidāma viņas pāreja nākamajā līmenī, noslēdzot profesionālo līgumu.

Šodien tas izziņots oficiāli. Ann4 kļuvusi par vienu no piecām "Guild Esports" sieviešu CS:GO komandas dalībniecēm, un jau rītdien paredzēta viņas oficiālā debija komandā. "Guild Esports" ir viena 12 dalībniecēm "ESL Impact League Europa" dalībniecēm, kur izlikta B apakšgrupā un rītdien 20:30 spēlēs pret Krievijas "Angels".

"Guild Esports" komandā kopā ar Latvijas spēlētāju ir četras Norvēģijas esportistes – Kaija "KiKi" Holmena, Marita "Minnie" Sērensena, Tea "pullox" Evensena un Linnea "LinneaaaCS" Klāsona. Šīs spēlētājas kopā ar Ann4 vietu ESL "Impact" līgā izcīnīja pašas, kvalifikācijas turnīrā piedaloties vēl ar nosaukumu "Outcasts".

"Guild Esports" organizācija pārstāv dažādas esporta disciplīnas, tajā ir vairākas komandas, un tagad izveidota arī sieviešu CS:GO komanda. Tā ir Lielbritānijā izveidota esporta organizācija, kas plašāku sabiedrības uzmanību ieguvusi ar to, ka viens no tās īpašniekiem ir Deivids Bekhems, Anglijas futbola zvaigzne.

"Esmu ļoti priecīga pavēstīt, ka esam kļuvušas par "Guild" komandas daļu," sociālos tīklos rakstīja Laurinoviča. "Visi mūs ir uzņēmuši ļoti laipni, un nevaru iztēloties labāku organizāciju, ko pārstāvēt."

Latviju uz CS:GO esporta sacensību kartes pāris iepriekšējos gados spēcīgi uzlikuši Helvijs "broky" Saukants un Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis, kuri šobrīd pārstāv pasaules ranga "Top5" komandas, turklāt droši saucami par šo komandu līderiem. Savukārt dāmu vidū "Ann4" ir pirmā Latvijas esportiste (nejaukt ar strīmeriem - aut.p.) ar profesionālu līgumu.

Sieviešu CS:GO sacensības ir salīdzinoši mazāka mēroga, taču ar pieaugošu popularitāti un pieejamību, un vairākas vadošās esporta organizācijas veido arī savas sieviešu komandas. Salīdzinājumam - februārī Polijā tika izspēlēts CS:GO turnīrs "IEM Masters Katowice", kura balvu fonds bija viens miljons dolāru, kam turpat blakus hallē norisinājās dāmu sacensības "ESL Impact Katowice", kuru balvu fonds bija 100 tūkstoši dolāru.

     [+] [-]

, 2023-03-09 09:52, pirms gada
"Marita "Minnie" Sērensena, Tea "pullox" Evensena un Linnea "LinneaaaCS" Klāsona."

Roland, lūdzu, pielabo - Sērešena un Klāšona.

     [+] [-]

, 2023-03-09 09:53, pirms gada
Kāds pamatojums tam, ka ir atsevišķa sieviešu līga? Viņām mazāk veikli pirkstiņi? Pēc loģikas vajadzētu būt pretēji...