Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky pārliecinoši labākais "FaZe" zaudējumā, "Virtus.pro" "IEM Winter" sāk ar uzvaru

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky pārliecinoši labākais "FaZe" zaudējumā, "Virtus.pro" "IEM Winter" sāk ar uzvaru
Helvijs Saukants jeb "broky". Foto: HLTV

Pirmos mačus "IEM Winter" šodien aizvadīja latviešu esportisti Mareks YEKINDAR Gaļinskis un Helvijs broky Saukants - Ja "Virtus.pro" ar Gaļinski papildlaikā (19:17) pieveica ENCE, tad Saukantam un "FaZe" pie uzvaras tikt neizdevās. Latviešu esportists savāca 39 punktus vienā kartē un ieguva reitingu 1.63, taču pat ar to bija par maz - "FaZe" papildlaikā ar 17:19 zaudēja BIG un turnīru turpinās apakšējā zarā.

"FaZe" "Mirage" kartē CT pusē iesāka neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 3:8. Līdz puslaikam izdevās pievilkt (6:9), bet otrajā puslaikā "FaZe" šķietami sakārtoja spēli, uzvarēja attiecīgi piecus un četrus raundus pēc kārtas, iegūstot trīs mačpunktus (15:12). Tomēr pamatlaikā spēli pabeigt neizdevās - BIG uzvarēja trīs raundus pēc kārtas un izrāva papildlaiku. Tajā Vācijas komanda CT pusē ieguva trīs uzvaras un nonāca vadībā ar 18:15, "FaZe" izdevās atspēlēt divus mačpunktus, tomēr ar trešo BIG nodrošināja uzvaru - 19:17.

"FaZe" līdz ar to nu nokļuvusi B grupas apakšējā zarā, kur rīt 14:30 būs jāspēkojas pret spēcīgo Dānijas "Heroic". Zaudētājam turnīrs būs noslēdzies.

Arī "Virtus.pro" pret ENCE "Ancient" kartē neiesāka pārāk spīdoši, nokļūstot iedzinējos ar 4:7 CT pusē. Līdz puslaikam gan izdevās atgūt vadību (8:7), bet otrajā puslaikā pēc zaudētiem pirmajiem trim raundiem VP uzvarēja sešus pēc kārtas, nonākot divu punktu attālumā no uzvaras (14:10). Atlikušajos raundos "Virtus.pro" piecas reizes spēja novietot bumbu ieskaites zonā, tomēr detonēt to izdevās vien vienu reizi - ENCE panāca papildlaiku. Tajā "Virtus.pro" gan spēja pierādīt savu favorītstatusu un sākt turnīru ar grūtu uzvaru (19:17) Gaļinskis bija rezultatīvākais komandā ar 31 punktu un reitingu 1.14.

"Virtus.pro" turnīru turpinās B grupas augšējā zarā, kur rīt 17:45 tā spēkosies ar citu CIS reģiona komandu "Gambit Esports".