Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR kļūs par pirmo Latvijas esportistu CS:GO "Major" turnīrā

Rolands Eliņš

YEKINDAR kļūs par pirmo Latvijas esportistu CS:GO "Major" turnīrā
Mareks Gaļinskis jeb YEKINDAR. Foto: ESL

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis ar lielisku sniegumu palīdzēja savai komandai "Virtus.pro" iegūt otro vietu savā apakšgrupā "IEM Fall" turnīrā CIS zonā, kas ļāva viņam un komandai kvalificēties datorspēles CS:GO "Major" turnīram Stokholmā.

Datorspēles "Counter Strike: Global Offensive" sacensību kalendārā nav lielāka notikuma kā "Major" turnīri. Pandēmijas laikā to rīkošana bija apgrūtināta, taču tagad rudenī paredzēts "Major" turnīrs Stokholmā, kurā balvu fonds sasniegs divus miljonus ASV dolāru. Īpašs šis notikums būs Latvijas esporta sabiedrībai, jo pirmoreiz tajā piedalīsies arī Latvijas pārstāvis.

Par to kļūs Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kura pārstāvētā komanda "Virtus.pro" šodien pēc pārspēlēm ierindojās otrajā vietā "IEM Fall" turnīrā CIS zonā. Apakšgrupā bija sešas komandas, no kurām "Major" ceļazīmi izcīnīja divas labākās, taču pēc izspēlēta viena apaļa tabulas augšgalā ar bilanci 4-1 bija četras komandas – "Virtus.pro", cita slavenā Krievijas komanda "Gambit" un rangā daudz zemāk esošā "INDE IRAE".

"Virtus.pro" ar 0:4 pārspēlēs piekāpās "Gambit", taču ar 4:2 pieveica "INDE IRAE" un attiecīgi ieguva "Major" ceļazīmi un iekļuva šī turnīra pusfinālā.

Par vietu pusfinālā IEM turnīrā Gaļinska komanda garantējusi prēmiju 5000 dolāru apmērā, kamēr pirmās vietas ieguvēji iegūs 17.5 tūkstošus.

Tieši Mareka sniegums tika īpaši izcelts esporta portāla HLTV ziņojumā par kvalificēšanos "Major" turnīram. HLTV norāda, ka YEKINDAR bija komandas lielākais varonis, parādot lielisku sniegumu visa turnīra gaitā. Viņš izcēlās ar reitingu 1.43, kas ir pārliecinoši labākais visā turnīrā (nevienam citam tas nav augstāks par 1.32).
Stokholmas "Major" turnīrā paredzēta 24 komandu dalība, un šobrīd noskaidrotas sešas no tām – piecas no NVS valstu reģiona un viena no Okeānijas.

Jāatzīmē, ka pastāv tīri laba iespēja Stokholmas "Major" turnīrā redzēt divus Latvijas spēlētājus – no Eiropas zonas uz šo ceļazīmi pretendē arī "FaZe" komanda ar Helviju broky Saukantu sastāvā. "FaZe" pasaules rangā šobrīd atrodas piektajā vietā, kamēr "Virtus.pro" ir astotajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/32468/cis...