Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma par vietu PČ trešajā kārtā spēkosies pret divkārtējo čempionu Andersonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma par vietu PČ trešajā kārtā spēkosies pret divkārtējo čempionu Andersonu
Madars Razma. Foto: Taylor Lanning

Šodien ap plkst. 21:00 otrās kārtas maču PDC 2023. gada pasaules čempionātā aizvadīs vadošais Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kuram paredzēts duelis pret divkārtējo turnīra uzvarētāju Geriju Andersonu. Pirms diviem gadiem šajā pašā turnīra fāzē uzvarēja pieredzējušais skots. Tiešraide Viaplay.

• Šodien ap plkst. 21:00 Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma var kļūt par pirmo latvieti, kam izdevies pārvarēt divas PDC pasaules čempionāta kārtas.

• Šovakar otrajā kārtā Razma spēkosies pret šī turnīra divkārtējo čempionu skotu Geriju Andersonu. Kā izsētajam spēlētājam turnīrā Andersonam šī kļūs par pirmo spēli turnīrā.

• Razma, kurš PDC rangā ieņem 34. vietu, turnīru sāka ar pirmo kārtu, tajā nervozā cīņā ar 3-1 uzvarot indieti Prakašu Dživu.

• ‘’Bija arī neliels satraukums, jo man nepatīk spēles, kurās mani uzskata par favorītu. Pie tam, turnīra pirmā spēle nekad nav viegla mentālajā ziņā, tāpēc labi, ka viss beidzās man veiksmīgi,’’ pēc pirmās uzvaras atklāja Razma.

• Andersons ir viens no titulētākajiem šautriņu metējiem. 51 gadu vecais skots karjeras laikā bez diviem pasaules čempiona tituliem 2015. un 2016. gadā ieguvis arī ‘’World Matchplay’’, UK Open, Premjerlīgas un ‘’Player’s Championship’’ trofejas.

• Pēdējos divos gados pieredzējušais skots ar labiem rezultātiem šautriņu mešanas sekotājus nav priecējis. Tāpat pēdējā laikā viņš nav piedalījies visos PDC turnīros.

• Savas karjeras laikā Andersons nekad nav zaudējis PDC pasaules čempionāta otrajā kārtā. Kopā ar Filu Teiloru viņš šajā ziņā ir rekordists – 13 reizēs izcīnītas tikai uzvaras.

• Vienu no uzvarām otrajā kārtā Andersons izcīnījis pār Razmu. Abi šajā turnīra kārtā tikās pirms diviem gadiem. Toreiz Andersons apspēlēja latvieti ar 3-1. Pēc diviem setiem gan bija neizšķirts 1-1, bet ceturtajā setā abi spēlēja maksimālos piecus legus.

• Andersons zināms kā ātra tempa piekritējs, kurš prot būt rezultatīvs trīskāršajos sektoros. Pēdējā laikā viņu vairāk pieviļ precizitāte dubultajos. ‘’Nedomāju, ka mēģināšu viņu bremzēt. Drīzāk jāmēģina neskriet līdz – tieši tas mani uztrauc visvairāk,’’ pāris dienas pirms otrās kārtas teica Razma.

• Latvietis ir 2022. gada precīzākais šautriņu metējs trīskāršajā 19 sektorā. Viņš punktu summu no 171 līdz 177 gājienā šogad sakrājis visvairāk reižu. Dažreiz to viņam izdevās paveikt arī pirmās kārtas spēlē, un precizitāte trīskāršajā 19 palīdzēja viņam lauzt cīņas gaitu.

• ‘’Vēlētos stabilāk spēlēt uz trīskārša 20 sektora. Man gan ir arī plāns B – 19 sektors, kurš mani līdz šim nav pievīlis,’’ uzlabojumus savā spēlē saredz Razma.

• Līdz šim 2023. gada pasaules čempionāts bijis bez pārsteigumiem. Vakar jaunā uzlecošā šautriņu mešanas zvaigzne Džošs Roks ar 3-0 pārspēja Kalanu Ridzu. Mervinam Kingam nācās piepūlēties mačā pret Deniju Begišu (3-2), bet lietuvietim Dariusam Labanauskam nācās atspēlēties pret Džonu O’Šī (3-2). Viegla uzvara Maiklam van Gervenam, kurš Levī Viljamsam trijos setos ļāva uzvarēt tikai vienā legā (3-0 pa setiem).

• Otrā kārta norit pēc tāda paša formāta kā pirmā. Uzvar tas šautriņu metējs, kurš pirmais uzvarējis trijos setos. Katrā setā jāuzvar trijos legos, līdz ar to katrā setā maksimums iespējami pieci legi.

• Tiešraide Viaplay.

Madara Razmas mači PDC Pasaules čempionātos

GadsKārtaPretinieksRezultāts
2023.1.Prakašs Dživa3-1
2.Gerijs Andersons1-3
2022.1.Stīvs Lenons1-3
2021.1.Toru Suzuki3-0
2.Gerijs Andersons1-3
2020.1.Harijs Vords2-3

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā "Viaplay" platformā.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-22 16:32, pirms gada
Nu vo džeks šautriņas met un pelna pats sev maizi un visu pārējo!! un tad mums ir varenais bobslejs un kamaniņas,kuri nevar paši sev margarīnu pat nopelnīt!

     [+] [-]

, 2022-12-22 20:01, pirms gada
Kā ar šo maču Viaplay, nebūs jau kā ar futbola izlasi, kad rādīja par brīvu?

     [+] [-]

, 2022-12-22 20:15, pirms gada

     [+] [-]

, 2022-12-22 20:34, pirms gada
Kam ir SAT, rāda vācu sport1. Tagad intervē Andersonu, vācu žurnāliste uzdāvināja viņam rotaļu cūciņu.