Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Grand Swiss'' piektā kārta ne pārāk sekmīga Latvijas šahistiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Grand Swiss'' piektā kārta ne pārāk sekmīga Latvijas šahistiem
Foto no flickr.com/photos/fide

Šodien Starptautiskais Šaha federācijas (FIDE) turnīrā «Grand Swiss», kas notiek “Hanzas peronā” Rīgā, tika aizvadīta piektā kārta, kas diemžēl bija ne pārāk sekmīga Latvijas šahistiem, jo no mūsu pieciem pārstāvjiem četri piedzīvoja zaudējumus.

# Svētdien FIDE “Grand Swiss” turnīrā, kas sākas trešdien, tika aizvadīta piektā kārta, kas Latvijas pārstāvjiem pagaidām sanākusi vispieticīgākā no visām. Taču jāņem vērā, ka šis ir ļoti spēcīga sastāva turnīrs, kur piedalās lielākā daļa no pasaules ranga labāko simtnieka.

# Četri mūsu pārstāvji piedzīvoja zaudējumus, bet pilnīgi “sausā” Latvijas šahisti nepalika, jo puspunktu nopelnīja šī gada valsts čempione Laura Rogule.

# Vienpadsmitkārtējā Latvijas čempione tikās ar Krievijas pārstāvi Leju Garifuļinu un pirmo reizi šajās dienās nospēlēja neizšķirti. Pēc piecām kārtām Rogulei, kura ir izcīnījusi divas uzvaras, vienu neizšķirtu un divas reizes zaudējusi, ir 2,5 punkti, kas ļauj atrasties tabulas viducī no 50 šahistēm. Ceturto zaudējumu piedzīvoja Madara Golsta, kurai ir viens neizšķirts.

# Pirmo reizi vienā kārtā zaudēja visi trīs mūsu vīriešu šahisti. Otro reizi zaudēja, turklāt otro dienu pēc kārtas, līderis no Latvijas pārstāvjiem Arturs Neikšāns, kurš piekāpās vācietim Matiasam Blumbaumam. Sākumā divas uzvara izcīnījušais Neikšāns noslīdējis no 47. uz 63.vietu 108 dalībnieku konkurencē.

# Normundam Miezim trešais zaudējums pēc kārtas, bet iepriekšējās divas partijas neizšķirti nospēlējušais Ņikita Meškovs piedzīvoja trešo zaudējumu turnīrā. Miezis un Meškovs piecās kārtās nopelnījuši katrs pa punktam.