Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase ar uzvaru pabeidz pasaules junioru čempionātu badmintonā jauktajām komandām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas izlase ar uzvaru pabeidz pasaules junioru čempionātu badmintonā jauktajām komandām
Latvijas junioru badmintona izlase. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

ASV notiekošajā pasaules junioru čempionātā badmintonā Latvijas izlase pēdējā spēlē par 35.-36. vietu ar 3:0 pārspēja Haiti un ieguva 35. vietu jauktajām komandām.

Iepriekš ziņojām, ka Latvija grupu turnīrā, kur 40 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa piecām komandām katrā, pirmajā cīņā Latvija ar rezultātu 0-5 zaudēja Polijai, otrajā mačā ar tādu pašu rezultātu atzina Malaizijas komandas pārākumu, trešajā spēlē vēlreiz ar 0-5 nācās piekāpties arī Anglijai, bet pēdējā grupas spēlē ar 1:4 zaudējums Austrijai, vienīgo punktu Latvijai nopelnot Annai Kupčai.

Zarā par 33.-40. vietu, neierodoties Dominikānas komandai, bez spēles Latvija tika mazajā pusfinālā par 33.-36. vietu, kur ar 1:3 zaudēja Norvēģijai, nopelnot spēli par 35. vietu ar Haiti. Vakar vakarā mūsu izlase ar 3:0 pārspēja Haiti. Vispirms jauktajā dubultspēlē Dāvis Strazdiņš un Anna Kupča izcīnīja uzvaru divos setos, to pašu paveica arī Toms Sala puišu vienspēlē, bet beigās Kupča trijos setos ar 2:1 guva vēl vienu panākumu, panākot 3:0 Latvijas labā. Līdz ar to atlikušajām divām spēlēm - sieviešu dubultspēlei un vīriešu dubultspēlei - nebija vairs nozīmes, un tās nenotika.

Latviju U-19 Pasaules Čempionātā pārstāv: Eiprila Briede (Dārta/Daugmale), Dārta Alise Demitere (Valmieras BSS), Anna Kupča (Siguldas BK/SSS), Nikola Muķiele (Siguldas BK/SSS), Edžus Meirāns (Dārta/Daugmale), Toms Sala (RSP/RBS), Dāvis Strazdiņš (Siguldas BK/SSS), Rihards Žugs (Valmieras BSS). Izlases treneris Matis Kārts.

Nākamo pirmdien, 2. oktobrī, sāksies individuālais turnīrs.