Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 badmintona izlase turpina cīņu par vietām pasaules junioru čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U19 badmintona izlase turpina cīņu par vietām pasaules junioru čempionātā
Anna Kupča. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

ASV turpinās pasaules junioru čempionāts badmintonā, kurā Latvijas izlase jauktajām komandām pēc grupu turnīra turpina spēlēt un sadalīs 35.-36. vietu kopā ar Taiti.

Pasaules junioru čempionātā jauktajām komandām 40 izlases bija sadalītas astoņās grupās pa piecām komandām katrā. Latvijas izlase C grupā tikās ar Polijas, Anglijas, Malaizijas un Austrijas komandām. Iepriekš ziņojām, ka pirmajā cīņā Latvija ar rezultātu 0-5 zaudēja Polijai, otrajā mačā ar ar tādu pašu rezultātu atzina Malaizijas komandas pārākumu un trešajā spēlē vēlreiz ar 0-5 nācās piekāpties arī Anglijai (divu komandu starpā tiek aizvadītas piecas spēles - sieviešu, vīriešu, sieviešu dubulstpēle, vīriešu dubultspēle un jauktā dubultspēle - aut.piez.).

Arī noslēdzošajā grupas spēlē pret Austriju nācās piedzīvot zaudējumu, taču priecē tas, ka vairs Latvijas izlase nepalika sausā, jo vienā no piecām spēlēm izdevās izcīnīt uzvaru. Par to parūpējās Anna Kupča, kura trīs setu cīņā 2:1 apspēlēja Austrijas komandas pārstāvi Anju Rumpoldu. Tuvu vēl vienai uzvarai Kupča bija pārī ar Tomu Salu, piekāpjoties pretiniekiem ar 1:2

Tā kā Latvijas izlase grupā ieņēma 5. vietu, tad tā nonāca ar citu grupu piekto vietu ieguvējām turnīrā par 33.-40. vietu. Tur šīs astoņas komandas tika sadalītas pēc ceturdaļfināla principa četros pāros, A grupas 5. vietai tiekoties ar B grupas 5. vietu, C grupas 5. vietai spēlējot ar D grupas 5. vietu utt. Mūsu komandai uzsmaidīja nedaudz veiksme, jo, tā kā D grupā izlozētā Dominikānas Republika nebija vispār ieradusies uz šo turnīru, tad Latvija pirmās kārtas spēle cīņā par 33.-40. vietu izpalika, uzreiz tiekot mazajā pusfinālā par 33.-36. vietu.

Līdzīgi sanāca arī mūsu komandas nākamajiem pretieniekiem norvēģiem, kuriem arī izpalika duelis pret Maurīciju. Anna Kupča izcīnīja vēl vienu uzvaru, šoreiz divos setos, nodrošinot Latvijai vēl vienu punktu, kas bija vienīgais pret Norvēģiju, jo vīriešu vienspēlēs, vīriešu dubultspēlē un jauktajā dubultspēlē latvieši zaudēja norvēģiem. Tā kā rezultāts bija kļuvis 3:1 skandināvu labā, tad sieviešu dubultspēlei vairs nebija nozīmes, un tā nemaz nenotika.

Līdz ar to Latvija šodien aizvadīts spēli ar Taiti par 35.-36. vietu. Tikmēr Taiti uzveikusī Gana (3:2) tiksies ar mūsu pāridarītajiem norvēģiem par 33.-34. vietu.