Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Īriju pārstāvošā Pušpure kvalificējas trešajām olimpiskajām spēlēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Īriju pārstāvošā Pušpure kvalificējas trešajām olimpiskajām spēlēm
Sanita Pušpure pasaules čempionātā. Foto: imago images / Eibner Europa / Scanpix

Pagājušā gada pasaules čempione Sanita Pušpure piektdien sasniedza šī gada planētas meistarsacīkšu finālu, kas automātiski nodrošināja kvalificēšanos Tokijas olimpiskajām spēlēm. Nākamgad Īriju pārstāvoša latviete 38 gadu vecumā piedalīsies savā trešajā Olimpiādē.

Pušpure vispirms sasniedza otro ātrāko laiku priekšsacīkstēs (7:44,41), pēc tam ceturtdaļfinālā bija pārliecinoši ātrākā (7:21,03), tuvāko konkurenti apsteidzot par septiņām sekundēm, bet piektdien pusfinālā finišēja ar rezultātu 7:28,530 un arī sasniedza pašu ātrāko rezultātu. Tas nozīmē, ka viņa būs galvenā konkurente uz titulu arī svētdien gaidāmajā finālā.

Deviņas labākās pasaules čempionāta sportistes garantēja kvalificēšanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to pie ceļazīmēm automātiski tika visas fināla dalībnieces. Pušpure iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs bija 13. vietā, tomēr pēdējos gados viņa vēl vairāk nostiprinājusies elitē, pērn triumfējot pasaules, bet šogad arī Eiropas čempionātā.

Latviju dāmu sacensībās pārstāvēja Jeļizaveta Simačeva, kura nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, pēc tam sasniedza F finālu un tajā finišēja trešā starp četrām sportistēm, kas kopējā ieskaitē čempionātā deva 33. vietu, apsteidzot vienīgi konkurentes no Singapūras, Marokas, Togo un Ēģiptes.

Tāpat piektdien ar izcīnītu 20. vietu dalību pasaules čempionātā noslēdza arī Latvijas vieglsvaru pārairu divnieks Evita Bole un Olga Svirska, kuras startēja D finālā un tajā izcīnīja otro vietu.

Uzreiz pēc Pušpures pusfināla brauciena notiks fināls paraolimpiskajā PR2 klasē, kurā starp piecām dalībniecēm bija arī daugavpiliete Žanna Cvečkovska. Viņa sacensības noslēdza pēdējā, piektajā, pozīcijā no čempiones atpaliekot par gandrīz 70 sekundēm. Pēdējā vietā finālā sacensības neolimpiskajā sieviešu vieglsvara nepāra divnieka klasē noslēdza arī Ludmila Ivanova un Tatjana Grigorjeva, kuras sacensībās guva ceturto vietu, no labāko trijnieka, kas ieairēja piecās sekundēs, atpaliekot aptuveni pusminūti.

Šogad startam pasaules čempionātā pieteikušies gandrīz 1200 sportisti no 80 dažādām pasaules valstīm. Pasaules čempionāts ir arī vienas no kvalifikācijas sacensībām atlasei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - šonedēļ tiek sadalīta lielākā daļa olimpisko ceļazīmju, bet pēc tam Eiropas sportistiem vēl būs divas iespējas izpildīt kvalifikāciju arī nākamgad. Startam šī gada čempionātā nekvalificējās iepriekšējo gadu Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, kura atsākusi sportistes karjeru pēc dzemdībām.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 14:21, pirms 5 gadiem
Prieks

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 14:34, pirms 5 gadiem
Liels respekts par panakto progresu Detalas neiedzilinasimies, jo rezultati runa pasi par sevi. Iespejams, ka tresa reize olimpiade bus veiksmigaa.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 15:59, pirms 5 gadiem
Kapēc te jāraksta par Īrijas pilsoni? Ja reiz paņēma Īrijas pasi, tad miers ar viņu.. netraucējiet cilvēku.

     [+] [-]

, 2019-09-01 16:17, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Kapēc te jāraksta par Īrijas pilsoni? Ja reiz paņēma Īrijas pasi, tad miers ar viņu.. netraucējiet cilvēku.
nu kur logika? Tad jau nerakstam vispar par citiem sportistiem. Neymars, Lebrons utt. ?