Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Spraiga cīņa Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē, Valneris trešais

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraiga cīņa Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē, Valneris trešais
Pirmo trīs vietu ieguvēji ar čempionu R.Vipuli centrā. G.Valneris (no labās) un G.Gribuška (no kreisās). Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Rīgā, divas nedēļas nogales no 20.maija līdz 22.maijam un no 27.maija līdz 29.maijam, norisinājās Latvijas čempionāta fināls vīriešiem klasikā 100 lauciņu dambretē, kur spraigā cīņā titulu aizstāvēja Raimonds Vipulis.

Izspēle notika pēc riņķa sistēmas ar apdomas laiku 60 minūtes plus papildus 30 sekundes uz gājienu. Fināla cīņas aizvadīja 12 dalībnieki, starp kuriem arī Nacionālie lielmeistari Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Laimonis Zālītis. Par godalgotajām vietām šogad no paša turnīra sākuma aktīvi cīnījās iepriekš minētie Nacionālie lielmeistari, kuriem pievienojās Nacionālais meistars Gunārs Gribuška.

Turnīra noslēgumā svarīgās partijās Laimonis Zālītis piedzīvoja neveiksmes un no cīņas par godalgotajām vietām izstājās. Tikai pēdējās kārtās noskaidrojās vietu sadalījums pirmajam trijniekam. Guntis Valneris turnīra pēdējās divas kārtas noslēdza neizšķirti un viņam ar izcīnītajiem 16 punktiem no 22 iespējamajiem šogad bronzas godalga.

Ar lielisku finišu čempionātu noslēdza Raimonds Vipulis, kurš ar izcīnītajiem 17 punktiem kļuva par Latvijas valsts čempionu, atkārtoti pagājušā gada panākumu. Noslēgumā 17 punktus izcīnīja arī Gunārs Gribuška, bet pēc papildus kritērijiem viņam arī otro gadu pēc kārtas sudraba godalga.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija