Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rubļevskai un Švecovam 6. vieta PČ stafetē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rubļevskai un Švecovam 6. vieta PČ stafetē
Pāvels Švecovs jāj Maskavā
Foto: Nuno Gonçalves / UPIM

Krievijas galvaspilsētā Maskavā noslēdzies pasaules čempionāts modernajā pieccīņā. Sacensību pēdējā dienā mūsu Jeļena Rubļevska (40) un Pāvels Švecovs (21) ieguva sesto vietu jauktajā stafetē.

Jauktajā stafetē (neolimpiskā disciplīna) startēja 23 valstu dueti. Latvijas komanda paukošanā bija labākā, peldēšanā ieņēma 13. vietu un pēc pirmajām divām disciplīnām bija kopvērtējuma vadībā. Jāšanā mūsējie ieguva 14. pozīciju un kopvērtējumā atkāpās uz otro pozīciju. Kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) uzrādīja tikai 20. labāko rezultātu, līdz ar to pie medaļām tika citi. Jauktās stafetes noslēgumā Jeļena Rubļevska un Pāvels Švecovs ar 1449 punktiem finišēja sestajā vietā. Uzvaru izcīnīja Aleksandrs Ļesuns / Donata Rimšaite (Krievija), sudrabu nopelnīja ķīnieši, bet uz trešā pakāpiena nokļuva baltkrievu duets.

Pasaules čempionāta individuālajās sacensībās Rubļevska divas reizes izcīnījusi bronzu (2000, 2005), savukārt jauktajā stafetē viņas kontā ir sudrabs (2013). Kā jau ziņots, vīriešu stafetē (neolimpiskā disciplīna) mūsu duets Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs aizvadītajā nedēļā izcīnīja 4. vietu, vīriešu sacensībās Ruslans Nakoņečnijs ieguva 14. pozīciju, bet bet sieviešu konkurencē Jeļena Rubļevska ierindojās 28. vietā. Atgādinām, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Jeļena Rubļevska izcīnīja 8. vietu, kaut gan pirms tam pasaules čempionātā finišēja vien 36. pozīcijā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu modernajā pieccīņā piedalīsies 36 sievietes un 36 vīrieši. Vairākas ceļazīmes vēl nav sadalītas. Pasaules čempionātā tika izspēlētas trīs sieviešu ceļazīmes un trīs vīriešu ceļazīmes. Pēc tam no pasaules ranga kvalificēsies vēl sešas sievietes un seši vīrieši. Pasaules rangā Ruslans Nakoņečnijs tagad pakāpies no 39. uz 24. pozīciju, Jeļena Rubļevska pacēlusies no 57. uz 47. vietu, savukārt Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis ieņem attiecīgi 72. un 87. vietu. Nakoņečnijs saglabā reālu cerību kvalificēties olimpiādei, Rubļevskas cerības ir gaužām teorētiskas, bet Švecovs un Čerkovskis vairs nevar tikt.

Izmantotie resursi:
pentathlon.org