Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mājinieki krievi triumfē Pasaules kausā pludmales futbolā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mājinieki krievi triumfē Pasaules kausā pludmales futbolā
Krievijas Futbola Savienības (KFS) pludmales futbolisti svin vārtu guvumi. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

FIFA Pasaules kausa finālturnīrā pludmales futbolā zelta medaļas izcīnījusi Krievijas Futbola Savienības (KFS) komanda, kas finālspēlē ar 5:2 sakāva pirmoreiz godalgas ieguvušo Japānas valstsvienību.

Krieviju pārstāvošā komanda finālā spēlēja trešo reizi vēsturē, iepriekšējās divās dalībās 2011. un 2013. gadā krieviem izcīnot uzvaras. Savukārt Japānas līdz šim labākie sasniegumi finālturnīros bija ceturtās pozīcijas 2005. un 2019. gada čempionātos. Krievi pusfinālā ar 6:5 pēcspēles sitienu sērijā pieveica Šveici, bet Japāna ar 5:2 bija spējusi apspēlēt pirmoreiz labāko četriniekā iekļuvušo Senegālu.

Lielāko daļu no finālspēles vadībā atradās krievi, salīdzinoši droši noturot pārsvaru. Divus vārtus KFS labā iesita Dmitrijs Krašeņiņņikovs. Bronzas godalgas pirmoreiz vēsturē izcīnīja Šveice, kas cīņā par trešo vietu ar 9:7 pieveica Senegālu. "Hat-trick" sakrāja šveicietis Glens Hodels un senegālietis Ninū Djatā.

Pasaules kausa medaļnieki

ValstsZeltsSudrabsBronzaMedaļas
Brazīlija5128
Krievija/KFS3-25
Portugāle2137
Francija1-12
Itālija-2-2
Taiti-2-2
Urugvaja-112
Šveice-112
Japāna-1-1
Spānija-1-1
Meksika-1-1
Irāna--11

Izmantotie avoti:
https://www.fifa.com/tournaments/me...