Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

PK pludmales futbolā pirmajā dienā ASV negaidīti iegūst punktu pret krieviem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

PK pludmales futbolā pirmajā dienā ASV negaidīti iegūst punktu pret krieviem
Krievijas Futbola Savienības (KFS) un ASV pludmales futbolistu cīņa. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Maskavā notiekošā FIFA Pasaules kausa finālturnīrā pludmales futbolā pārsteidzoši sarežģītu uzvaru izcīnīja viena no turnīra galvenajām favorītēm Krievijas Futbola Savienības (KFS) komanda, kas tikai pagarinājumā ar 5:4 pieveica ASV.

Divkārtējie pasaules čempioni un divas reizes bronzas medaļas ieguvušie krievi pirmajās divās 12 minūšu ilgajās trešdaļās ieguva divu vārtu pārsvaru (4:2), savukārt trešajā periodā no grupu turnīra posma ārā līdz šim netikušie amerikāņi spēja atgūties, atgūstot līdzsvaru - 4:4. Papildlaikā gan veiksme uzspīdēja meistarīgākajiem krievu pludmales futbolistiem, laukuma saimniekiem turnīru iesākot ar uzvaru - 5:4.

Pa diviem vārtiem šovakar guva krievs Boriss Ņikonorovs, kā arī amerikāņi Alesandro Kanāle un Nikolass Perea.

A grupā kopā ar KFS un ASV izlasēm spēlē arī Japāna un Paragvaja, abu savstarpējā cīņā šodien ar 7:4 pārākai izrādoties Japānai, kas noslēdzošajā periodā likvidēja divu vārtu deficītu (1:3), pretinieku cietoksni iekarojot sešas reizes.

"Hat-trick" nopelnīja japāņi Šusei Jamauši un Takuja Akaguma.

B grupā pārsteidzošu panākumu izcīnīja Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), kas pamatlaika pēdējās 45 sekundēs izlaida divu vārtu vadību (3:1) pret Okeānijas labāko izlasi un divkārtējo Pasaules kausa finālisti Taiti, bet pēcāk pagarinājumā guva ceturtos vārtus - 4:3.

Visbeidzot dienas pārliecinošāko uzvaru svinēja Spānija, ar 8:4 sakaujot vienu no Āfrikas augstvērtīgākajām valstsvienībām Mozambiku. "Hat-trick" iekrāja spānis Čiki.

Pasaules kauss pludmales futbolā, 19. augusts

GSpēleRezultāts
AParagvaja - Japāna4:7
KFS - ASV5:4 P
BAAE - Taiti4:3 P
Mozambika - Spānija4:8

Pasaules kauss pludmales futbolā ik pēc diviem gadiem tiek aizvadīts kopš 2005. gada. Titulētākā valstsvienība ar piecām zelta medaļām ir Brazīlija, turpretim pašreizējai pasaules čempionei Portugālei ir divi tituli.

Izmantotie avoti:
https://www.fifa.com/tournaments/me...