Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Regatē izcīnītas Latvijas čempionu medaļas

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar sirsnīgu apbalvošanas ceremoniju Ventspilī noslēdzās Latvijas Jūras burāšanas atklātā čempionāta regate 2008. Regatē piedalījās 24 jūras sacensību jahtas un vairāk nekā 150 dalībnieku

Regate apmeklēja rekorddaudz Latvijas pilsētu - Rīgu, Enguri, Roju un Ventspili, un regate braucieni turpinājās kopumā piecas garas, bet aizraujošas dienas.

"Šī regate bija lieliska," uzskata regates galvenais tiesnesis Armands Plāte. "Laikapstākļi bija burāšanai piemēroti, un notika visi nepieciešamie braucieni. Izdevās arī krasta pasākumi - pikniks pie ugunskura Engurē, parāde Ventspils promenādē un burātāju nefromālais baļļuks uz parketa grīdas. Taču pats galvenais - burātāji bija fantastiski, un līdz ar to regatē valdīja patiešām neaizmirstami pozitīva, sportiska un iedvesmojoša gaisotne!!!"

Latvijas Jūras burāšanas atklātā čempionāta regates 2008 kopvērtējumā uzvarēja un Latvijas čempionu titulu, godu un slavu uz turpmāko vienu gadu ieguva (jahtas nosaukums un jahtas vadītāja vārds, uzvārds):

A grupa
MAMMA Andrejs Buls
DUZY PTAK Krzysztof Paul
ARALEZ Aldis Kopštāls
B grupa
RA Ilgonis Balodis
RONDO Andrejs Ūķis
ANNA ROZA Gunārs Šteinerts
C grupa
KOLIBRI Romans Mickēvičs
CONFETTI Zigis Goldmanis
DIKS Dzintars Blūms
D grupa
LOVER Dzintars Celms
ORION Ēvalds Vēvelis
KANI KELI Edgars Salmanis

Regates īpašās balvas tika pasniegtas Borisam Mjasņikovam, Anastasijai Oderovai, kā arī jahtām "Aspera", "Mamma" un "Magelan".

Latvijas Jūras burāšanas atklātā čempionāta regati 2008 organizē Latvijas Zēģelētāju savienība sadarbībā ar Andrejostas jahtklubu, jahtklubu „Engure”, Ventspils jahtklubu un Jūras sacensību jahtu asociāciju.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Prūse