Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Austrālija 93 tūkstošu skatītāju klātbūtnē triumfē Pasaules kausā kriketā

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija 93 tūkstošu skatītāju klātbūtnē triumfē Pasaules kausā kriketā
Austrālijas kriketa izlase
Foto: AFP/Scanpix

Ar Austrālijas uzvaru pār Jaunzēlandi noslēdzās 2015. gada Pasaules kauss kriketā, kurš šoreiz arī risinājās abu šo valstu kriketa laukumos. Beigu rezultāts 186/3 pret 183 par labu finālspēles mājniecei Austrālijai.

Starptautiskās kriketa federācijas (ICC) rīkotais Pasaules kauss, gluži tāpat kā FIFA futbola Pasaules kauss, notiek reizi četros gados un šogad to uzņēma uzreiz divas valstis – Austrālija un Jaunzēlande. Tajā piedalījās 14 pasaules labākās kriketa izlases, kas no sākuma izspēlēja grupu turnīru (katrā grupā pa septiņām komandām), bet vēlāk izspēlēja izslēgšanas spēļu kārtu, kurai kvalificējās katras grupas četras labākās komandas.

Izslēgšanas mačiem kvalificējās Jaunzēlande, "West Indies" izlase (multinacionāla komanda, kurā spēlē PK neiekļuvušo valstu labākie spēlētāji, pārsvarā no Karību jūras valstīm), Dienvidāfrikas republika, Šrilanka, Pakistāna, Austrālija, Indija un Bangladeša.
Pēc šīs turnīra kārtas cīņu par čempionu titulu turpināja Indija, kas bija iepriekšējā Pasaules kausa uzvarētāja, abas mājnieku komandas, Austrālija un Jaunzēlande, kā arī DĀR.

Pusfinālā, iespējams, pateicoties sava laukuma priekšrocībai, pie uzvarām tika Jaunzēlande, kura pieveica DĀR un Austrālija, kas Indijai lika nolikt savas čempiones pilnvaras.Turnīra izšķirošajā mačā, lai arī tas bija gana aizraujošs, Austrālijas kriketa izlase pierādīja savu meistarību un klasi, izcīnot ceturto Pasaules kausu pēdējo piecu čempionātu laikā, bet kopumā tas viņiem bija jau piektais Pasaules kausa ieguvēju tituls.
Jāpiebilst, ka arī Jaunzēlandei šis turnīrs ir jāuzskata par veiksmīgu, jo izcīnītā otrā vieta ir viņu pirmā medaļa kriketa Pasaules kausu vēsturē.

Interesanti, ka Pasaules kauss kriketā ir viens no pašiem skatītākajiem sporta notikumiem visā pasaulē, atpaliekot tikai no Pasaules kausa futbolā, vasaras Olimpiskajām spēlēm un "Tour de France" riteņbraukšanas tūres. Savukārt klātienē finālmaču, kurš norisinājās Melnburnas kriketa laukumā, noskatījās vairāk kā 93 tūkstoši skatītāju.

Izmantotie resursi:
Live cricket scores, commentary, match coverage...

1 2 47 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2015-03-29 14:50, pirms 10 gadiem
Būs kādreiz jāiedziļinās šī sporta veida noteikumos. No malas izskatās gana aizraujošs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-29 14:57, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Būs kādreiz jāiedziļinās šī sporta veida noteikumos. No malas izskatās gana aizraujošs.
Ja krikets liekas aizraujošs, tad beisbols vispār tad ir turbo spēle, kur visi kā nenormāli nēsājas.

Nekādu pārmetumu, bet parasti beisbolam pārmet lēnumu un neinteresantumu, taču krikets vispār ir 3x lēnāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 15:01, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ja krikets liekas aizraujošs, tad beisbols vispār tad ir turbo spēle, kur visi kā nenormāli nēsājas.

Nekādu pārmetumu, bet parasti beisbolam pārmet lēnumu un neinteresantumu, taču krikets vispār ir 3x lēnāks.
Par cik spēli dzīvajā neesmu redzējis, grūti spriest, taču fragmentos izskatās, ka ir ok. Drošvien Tev taisnība. Beisbolam nav ne vainas, ja vien nebūtu tās reklāmas pauzes ntās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 15:07, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Pa Eiroshportu jau arī ticis rādīts...
zinu, bet nav sanācis skatīties.

     [+] [-]

, 2015-03-29 16:45, pirms 10 gadiem
Neesmu iedziļinājies kriketa noteikumos, beisbola noteikumus zinu pavirši, bet no malas šķiet ka krikets ir skatāmāks par beisbolu.

     [+] [-]

, 2015-03-29 18:02, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ja krikets liekas aizraujošs, tad beisbols vispār tad ir turbo spēle, kur visi kā nenormāli nēsājas.

Nekādu pārmetumu, bet parasti beisbolam pārmet lēnumu un neinteresantumu, taču krikets vispār ir 3x lēnāks.
Nu tad jau vispār tikai sprinta sacensības jāskatās, ja visa sāls ir tikai ātrumā

     [+] [-]

, 2015-03-29 18:33, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Neesmu iedziļinājies kriketa noteikumos, beisbola noteikumus zinu pavirši, bet no malas šķiet ka krikets ir skatāmāks par beisbolu.
Skatāmība ir ļoti subjektīvs parametrs, izteikšos tā. Beisbols un krikets - divi pilnīgi dažādi sporta veidi, kur sava fiška ir abiem un ja pilnībā pārzina visus noteikumus, izprot spēli, zina spēlētājus, komandas, vēsturi utt., tad abi sporta veidi var būt interesanti (tas attiecas uz visiem sportiem, pat spļaušanu tālumā).

Fiška jau tajā, ka, piemēram, Latvijā ir ļoti maz cilvēku, kas pārzina beisbola noteikumus (pat ar visu to, ka mums ir savs čempionāts un izlase), vēl mazāk - kriketa zinātāju. Un vēl ir virkne ar pasaulē ĀRKĀRTĪGI populāru sporta veidu, kas Latvijā ir aizbīdīti tālu tālu... tāpēc jau arī sākas runas par to, ka tas vai cits sports ir slikts, bet cits labs... turklāt, nedomāju, ka būšu baigi kļūdījies, ja teikšu, ka lielai daļai beisbols un amfutbols "nepatīk" tikai tāpēc, ka tā visi saka - burgerēdāju sports. Un tieši tāpēc viņi arī "balso" par regbiju un kriketu kā alternatīvu, lai gan neorientējas nevienā no četriem sportiem un katrs no sava "pārinieka" ir PILNĪGI atšķirīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 19:01, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Pastāsti,tad pa kuriem "ĀRKĀRTIGI populārajiem sportiem" ir runa?
Uzskatu, ka regbijs ir ļoti nenovērtēts Latvijā.
Tāpat daudz par maz uzmanības tiek pievērstas cīņas sportiem kā tādiem.

Te es nerunāju par atsevišķu ziņu publicēšanu (TOP notikumi, vai mūsējo starti), bet informācija par sporta veida aktualitātēm overall.

Protams, ka, nevaru nepieminēt spēka sporta veidus, kur lielākā daļa Latvijas par TOP atlētiem vispirms uzzina no kaut kādiem deju šoviem vai bruņurupuču nešanas pasākumiem utt.

Es tagad nepieminu beisbolu, amfutbolu, jo tāpat zinu kādas emocijas tas izsauks, lai gan tas pats beisbols, pēc pārstāvniecības starptautiskajā federācijā, ir vispasaules sports, daudzās valstīs (bet ne ASV, kas interesanti) ir pat TOP sporta veids - Japāna, Kuba, Venecuēla, Dominikāna utt.

Latvijā, kā jau mazā valstī, ir izveidojusies tāda ļoti savdabīga sporta ziņu "ēdienkarte". Primāri tiek izvirzīti sporti, kuros Latvijai ir panākumi (nekādīgi nesaku, ka tas ir slikti, viss ir pareizi un ok), taču vienlaicīgi par citiem sportiem, kas vispār ir pasaules sporta dzīves grandi, tiek ziņots maz vai nemaz, tāpēc daudziem rodas galīgi greizs priekšstats par to kas ir kas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 19:32, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: bet tā tak jebkurā valstī ir,ka vispirms pastāsta par savu sportistu sasniegumiem,bet pēc tam par tiem pasaulē populārākajiem sportiem,kur nepiedalās "savējie"
Nu nav jau pretenziju, ka pastāsta (JA pastāsta), neliela neizpratne ir par to, ka Latvijas gadījumā tas automātiski nozīmē, ka ir mega daudz ziņu par sporta veidu X, kas ir populārs (neminēšu, lai neapvainojas neviens), līdz pat tam, kādas apakšbikses starta dienā ir katram trases tiesnesim, bet par sporta veidiem Y, Z utt. netiek minēts nekas. Es nesaku, ka Latvijai ir jākļūst, par TOP valsti, kur ir visas karstās un ne tik karstās ziņas par amfutbolu, kriketu, ziloņu polo utt., taču vispārīgos vilcienos, lai cilvēkiem, kas to vēlas zināt, būtu vismaz vispārīgs priekšstats par to kas ir kas.

Par to savējo izcelšanu... neteikšu, ka tajā pie mums viss ir kārtībā, jo tāpat ir priviliģētākie sporta veidi un ir ne tik priviliģētie. Lai arī otros par populāriem (dalībnieku ziņā) var nosaukt daudz lielākā mērā.

Tas pats spēka sports. Ko tāds vidējs sporta līdzjutējs zina no aktīvajiem atlētiem? Plēsnieku, varbūt Kohu... nu vakar arī Mārtiņš Krūze lika par sevi runāt. Un... tālāk absolūtais vairākums (kā man ir sanācis dzirdēt) sauc Bergmani, Ščerbatihu, Vidzi, Šveiduku un Visocki... man nav nekas pret šiem vīriem, pat otrādi - visi ir baigie malači, taču viņi jau kādu laiku nav aktuāli. Un es nevarētu teikt, ka šajā sporta virzienā ir kaut kāda krīze, jauno censoņu nav, tāpēc sauc vecos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:08, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: privileģētākie ir OS sporti...

Un tam sportam,kuros ir panākumi,ir jābūt garākam sižetam par regbiju,kaut arī viņš daudz mazāk kotējas pasaules mērogā
Tu uz šo jautājumu skaties, atvainojos, ja aizskaršu, bet no vismaz 15 gadus vecām pozīcijām.

Jā, kad mediju platforma ir TV vai avīze, kur vietas/laika fiziski ir tik cik tās ir, tad ir jāizvēlas ko un kā stāstīt. Tad, jā, protams, pirmie ir savējie un panākumiem bagātie un tad - kas paliek.
Pašlaik, kad, atļaušos teikt, galvenā info iegūšanas platforma ir tā vai citādi saistīta ar netu, kur nav jādomā par to ko likt un ko nelikt, tad šāda situācija ir... kaut kā nesaprotama.

Es nesaku, ka tagad vispirms regbijs, tad tur kaut kādi blakusvāģu motokrosa jaunumi (nosacīti, tikpat labi tas var būt skeletons vai dajebkas cits), PROTAMS, ka sākumā ir jāliek mūsējo uzvaras, tad - vietējiem interesējošās ziņas (vietējie čempionāti, teiksim) un tad visi regbiji utt. ir kā trešā prioritāte, taču JĀBŪT. Pagaidām ne tuvu nav.

P.S. Redzot kas notiek nac. televīzijā, kad katru vakaru viena ziņu veidotāja hobija dēļ visai Latvijai ir jāskatās/jāklausās par bez maz vai katru kaut cik nopietno tenisa maču, tad arī neticēšu, ka laika trūkuma dēļ pārējie TOP sporti nav jāatspoguļo.

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:20, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: privileģētākie ir OS sporti...

Un tam sportam,kuros ir panākumi,ir jābūt garākam sižetam par regbiju,kaut arī viņš daudz mazāk kotējas pasaules mērogā
Un atkal vecais jautājums - kas valstij skaitās "panākumi". Trešais no desmit, vai piecdesmitais no miljona? Ja valsts iedzīvotājiem iestāsta, ka pirmais variants ir kkas baigi svarīgs, info telpa tiek sačakarēta. Un mazāk sīko tiek sūtīti trenēties uz to miljonu sporta veidu un attiecīgi arī mazākas iespējas kādreiz tiešām izcīnīt ko lielu, kas nesīs valsts vārdu pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:44, pirms 10 gadiem
es kaut kā nevaru saprast to saukli ... "vārda nešana pasaulē" Kā to var izmērīt? Kāds mums no tā labums?

Uzskatu, ka uz visām šīm lietām ir jāskatās no mūsu pašu skatpunkta.

1) Tautai ir vajadzīgi savi varoņi ... jāspiež uz tiem kur varam vinnēt
2) Jāliek uzsvars uz lietām kur varam gūt lielāku labumu ... ja ir infrastruktūra(treneri) naudīgajos sportos, tad jāspiež uz tiem, jo viens brīnumbērns (kaut Biedriņa 60 miljoni) var atgriezt līdzekļus atpakaļ.

3) BEIDZOT SĀKAM POPULARIZĒT ... TAUTAS SPORTU, nu nav vajadzīgs masveida "profesionālais sports" ... lielāko labumu kopumā dos, ja masveidā būs sastopami fizkultūrieši.

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:50, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Te (SC) tak tieši tāda pati "bilde"-vismaz 5 raksti par tenisu- katru dienu

Bet no citiem vadošajiem ind. veidiem (v-atlētika, ritenbraukšana,motoru sporti u.c.) ļoti skopa info
SC, tomēr, kā redzi iedrukā arī kko par daudziem citiem sportiem. T.i., protams, ka te daudz kā nav, bet tas arī nav speciālais atlētikas vai riteņu portāls. Tāpat ir info par visiem lielākajiem notikumiem - čempionātiem, tūrēm, rekordiem utml.

Manis minētajos veidos overall Latvijā info ir maz vai tā ir ļoti fragmentāra.

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:58, pirms 10 gadiem
maafree rakstīja: es kaut kā nevaru saprast to saukli ... "vārda nešana pasaulē" Kā to var izmērīt? Kāds mums no tā labums?

Uzskatu, ka uz visām šīm lietām ir jāskatās no mūsu pašu skatpunkta.

1) Tautai ir vajadzīgi savi varoņi ... jāspiež uz tiem kur varam vinnēt
2) Jāliek uzsvars uz lietām kur varam gūt lielāku labumu ... ja ir infrastruktūra(treneri) naudīgajos sportos, tad jāspiež uz tiem, jo viens brīnumbērns (kaut Biedriņa 60 miljoni) var atgriezt līdzekļus atpakaļ.

3) BEIDZOT SĀKAM POPULARIZĒT ... TAUTAS SPORTU, nu nav vajadzīgs masveida "profesionālais sports" ... lielāko labumu kopumā dos, ja masveidā būs sastopami fizkultūrieši.
Kaut kas būtisks no Biedriņa miljoniem Latvijā, sabiedrībai ir ticis? Un vai vispār viņam būtu jādalās?

Par to spiešanu - lai katrs nodarbojas ar to ko grib, var un kas sanāk, taču valsts atbalstam ir jābūt piešķirtam pēc prioritāšu principiem.

Par pēdējo piebildi varu tikai piekrist - mums ir jau 10 gadus veci "profesionālie sportisti", bet kā paskaties apkārt - reti kurš vispār noskriet 3 km var vai pievilkties 10 reizes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:16, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Skatāmība ir ļoti subjektīvs parametrs, izteikšos tā. Beisbols un krikets - divi pilnīgi dažādi sporta veidi, kur sava fiška ir abiem un ja pilnībā pārzina visus noteikumus, izprot spēli, zina spēlētājus, komandas, vēsturi utt., tad abi sporta veidi var būt interesanti (tas attiecas uz visiem sportiem, pat spļaušanu tālumā).

Fiška jau tajā, ka, piemēram, Latvijā ir ļoti maz cilvēku, kas pārzina beisbola noteikumus (pat ar visu to, ka mums ir savs čempionāts un izlase), vēl mazāk - kriketa zinātāju. Un vēl ir virkne ar pasaulē ĀRKĀRTĪGI populāru sporta veidu, kas Latvijā ir aizbīdīti tālu tālu... tāpēc jau arī sākas runas par to, ka tas vai cits sports ir slikts, bet cits labs... turklāt, nedomāju, ka būšu baigi kļūdījies, ja teikšu, ka lielai daļai beisbols un amfutbols "nepatīk" tikai tāpēc, ka tā visi saka - burgerēdāju sports. Un tieši tāpēc viņi arī "balso" par regbiju un kriketu kā alternatīvu, lai gan neorientējas nevienā no četriem sportiem un katrs no sava "pārinieka" ir PILNĪGI atšķirīgs.
Līdzīgas ir arī manas domas. Jo tuvāk iepazīst kādu sporta veidu , jo viņš izraisa lielāku interesi. Beisbola noteikumus un nedaudz beisbolu pa tv esmu skatījies-tomēr neaizrāva. Pāris reizes esmu redzējis kriketu, nezinu pat kādēļ, bet interese radās-kas tas īsti ir. Pagaidām nav sanācis iedziļināties kriketa noteikumos.

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:22, pirms 10 gadiem
Katram savs sporta veids tuvāks. Man pietrūkst ziņas par snukeru. Šis sportaveids tiek pieminēts ziņā ļoti īsi pāris reizes gadā un nedaudz vairāk pēc PČ fināla. Snukers man ļoti patīk, bet info pie mums par viņu nekāda.
Tāpat arī par tik populāro kalnu slēpošanu varēja būt vairāk info. Cīņu un spēka sporta veidi man patīk mazāk. Varu piekrist ka par regbiju ir ļoti maz informācijas. Kā jau teicu katram. Cits nosauks citus sporta veidus kas viņam interesē.

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:23, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: pēc šādiem principiem?
http://biggestglobalsports.com/
Galīgi nē.

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:23, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kaut kas būtisks no Biedriņa miljoniem Latvijā, sabiedrībai ir ticis? Un vai vispār viņam būtu jādalās?

Par to spiešanu - lai katrs nodarbojas ar to ko grib, var un kas sanāk, taču valsts atbalstam ir jābūt piešķirtam pēc prioritāšu principiem.

Par pēdējo piebildi varu tikai piekrist - mums ir jau 10 gadus veci "profesionālie sportisti", bet kā paskaties apkārt - reti kurš vispār noskriet 3 km var vai pievilkties 10 reizes.
Biedriņš varbūt nav labākais piemērs, bet normāli cilvēki savu artavu atgriež :
1)Skrastiņa, Bārtuļa nometnes, ziedojumi
2) Ozo golfa laukums, halle, sabiedriskais tēls
3) Verpakovskis Liepājā
uzskaitījumu varētu turpināt ļoti garu un daudzi veiksmīgi sportisti savu artavu sniedz, un nav runa tikkai par naudu.

Man nesimpatizē n-to sporta veidu ienākšana, jo tas veicina milzīgu daudzumu nacionālo izlašu, kurās vairumā gadījumā trūkst kvalitatīva konkurence. Veidojas n-tas federācijas un vairums tīko uz valsts finansējumu, ko pēc tam galvenokārt birokrātiski apēd.

Mans uzskats, ka valsts finansējumu vispār nedrīkstētu virzīt uz federācijām. Federācijām tīri jābalstās uz entuziasmu un spējām piesaistīt privātos līdzekļus.
Valsts naudu der tērēt tikai infrastruktūras veidošanai, fizisko aktivitāšu pieejamībai.

Ja attiecīgā sporta veida sabiedrība būs pietiekami liela un ieinteresēta ... federācijas darbosies, sporta veids attīstīsies.

Kamēr centīsimies ieviest visu interesanto, tikmēr pazaudēsim to kas mums jau ir un strādā, uzmanība izšķīdīs uz visām pusēm un cerības, ka izveidosies kaut kas jēdzīgs būs praktiski nekādas.

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:24, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: toties specializētais tenisa portāls gan esat..

Un te vēl pārmet,ka par skeletonu,bobsleju,BMX ziņojot vairāk nekā par tenisu
Pirmajam teikumam nepiekrītu ne pēc satura, ne pēc uzrunas formas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:33, pirms 10 gadiem
Rezultāts oficiāli nebija kā 186/3 pret 183. Tie ir tikai punkti. Jaunzēlande sita pirmā un sasita 183 punktus pirms izslēdza 10 spēlētājus. Pēc tam sita Austrālija, kas savāca 186, kamēr bija izslēgti tikai trīs viņu spēlētāji. Mača īstais rezultāts - Austrālijas uzvara ar septiņiem viketiem (pēc izslēgtajiem spēlētājiem 10-3=7).
Otrs rezultāta variants kriketā ir pēc punktiem kā Austrālija pusfinālā vinnēja Indiju ar 95 pārsvaru. AUS max izpildāmajos 50 overos (1 overs = 6 metieni) dabūja 328 punktus, tad sita Indija, taču nedavilka, jo līdz 10. spēlētāja izslēgšanai bija dabūjusi tikai 233 punktus (328-233=95). Rezultāts - Austrālijas uzvara ar 95 punktiem jeb raniem jeb skrējieniem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:34, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Reku,par Jonasa 2. vietu 1. brauc ne smakas no raksta....bet par Krievijas hokeju vai kaut kādu tur Vaidisovas 1.kārtas uzvaru uzreiz top raksts:
Autori arī ir parasti cilvēki, ja nav tāds kurš vēlas un var uzrakstīt laicigi par Jonasu, bet ir tāds kurš raksta par tenisu ... būs jālasa vien tenisa raksti.

Veca paruna saka ... ja nevari atrast grāmatu, kuru vēlētos izlasīt, tad tev tā ir jāuzraksta.

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:34, pirms 10 gadiem
maafree rakstīja: Biedriņš varbūt nav labākais piemērs, bet normāli cilvēki savu artavu atgriež :
1)Skrastiņa, Bārtuļa nometnes, ziedojumi
2) Ozo golfa laukums, halle, sabiedriskais tēls
3) Verpakovskis Liepājā
uzskaitījumu varētu turpināt ļoti garu un daudzi veiksmīgi sportisti savu artavu sniedz, un nav runa tikkai par naudu.

Man nesimpatizē n-to sporta veidu ienākšana, jo tas veicina milzīgu daudzumu nacionālo izlašu, kurās vairumā gadījumā trūkst kvalitatīva konkurence. Veidojas n-tas federācijas un vairums tīko uz valsts finansējumu, ko pēc tam galvenokārt birokrātiski apēd.

Mans uzskats, ka valsts finansējumu vispār nedrīkstētu virzīt uz federācijām. Federācijām tīri jābalstās uz entuziasmu un spējām piesaistīt privātos līdzekļus.
Valsts naudu der tērēt tikai infrastruktūras veidošanai, fizisko aktivitāšu pieejamībai.

Ja attiecīgā sporta veida sabiedrība būs pietiekami liela un ieinteresēta ... federācijas darbosies, sporta veids attīstīsies.

Kamēr centīsimies ieviest visu interesanto, tikmēr pazaudēsim to kas mums jau ir un strādā, uzmanība izšķīdīs uz visām pusēm un cerības, ka izveidosies kaut kas jēdzīgs būs praktiski nekādas.
Tas ir labās gribas žests, uz kuru balstīt kaut kādu sporta attīstības scenāriju nav nekāda pamata.

Par pārējo - tāpat kā ir Olimpiskā vienība sportistiem, tāpat vajag federācijām (tikai ar kaut kādiem advancētiem kritērijiem noteiktu). Viss. Ir rezultāts, būs valsts nauda, nav rezultāta - ceriet uz sponsoriem.
1 2 47 komentāri