Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Roge atbalsta diskvalifikācijas termiņa pagarināšanu dopinga lietotājiem

Jānis Pārums

Roge atbalsta diskvalifikācijas termiņa pagarināšanu dopinga lietotājiem
Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge paziņojis, ka atbalsta Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) iniciatīvu, kas paredz palielināt sodus par dopinga lietošanu.

Jāatgādina, ka pirms nedēļas WADA prezidents Džons Fahejs nāca klajā ar priekšlikumu, kas paredz, ka dopinga lietošanā pieķertie sportisti saņems divreiz lielāko sodu nekā šobrīd – divu gadu diskvalifikācijas vietā būs četru gadu diskvalifikācija. SOK prezidents par to izteicies pozitīvi.

"Mēs gaidām galīgo labojumu tekstu, taču arī šā brīža variants mums patīk," sacīja Roge. "Šis piedāvājums mūs apmierina, jo palielina sankcijas tā saucamā smagā dopinga gadījumā. Turklāt četru gadu diskvalifikācijas gadījumā sportists automātiski izlaiž nākamās olimpiskās spēles."

WADA iespējamos labojumus attiecībā uz diskvalifikāciju par dopinga lietošanu apspriedīs savā sanāksmē decembrī, bet jaunie noteikumi var tikt apstiprināti tikai nākamgad. Turklāt, ja tā notiks, tad spēkā tie stāsies vien 2015.gadā, kad tiks publiskota Vispasaules antidopinga kodeksa jaunā versija.

Izmantotie resursi:
AP