Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOV airētāji apliecina savu klasi sezonas atklāšanas sacensībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOV airētāji apliecina savu klasi sezonas atklāšanas sacensībās
Gints Zunde un Krišs Kalniņš
Foto: rowing.lv

Sestdien, 26.aprīlī Latvijas airētāji ar sezonas atklāšanas sacensībām Jūrmalā uzsākuši jauno airēšanas sezonu, informē mūsu federācija. Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pamatsastāva dalībnieki Elza Gulbe, Krišs Kalniņš un Gints Zunde sezonas pirmajās pašmāju sacensībās apliecināja savu statusu.

Distance - apmēram 8000 m no atsevišķa starta (ar pagriezienu distances vidū). Sacensību programmā bija 1x un 2- atklātajā klasē, kā arī 4x junioru "B" grupā (U16).

Laika apstākļi lutināja - spoži spīdēja saulīte, vējš nebija "pamodies" un ūdens bija gluds kā spogulis. Arī motorizētie un ātrie ūdens transporta līdzekļi, kuri ar saviem viļņiem mēdz patraucēt airētājiem distancē, šoreiz vēl nebija manāmi uz ūdens. Sacensības noritēja raiti, negadījumu distancē nebija, rezultāti tika apkopoti ātri, vienu komandu gan tiesneši pēc finiša diskvalificēja, bet stundu pēc pēdējā finiša apbalvošanas ceremonija varēja sākties. To ar nelielu runu uzsāka Latvijas Airēšanas federācijas viceprezidente, četrkārtējā Eiropas čempione Daina Šveica. Ar klusuma brīdi visi klātesošie pieminēja šajās dienās aizsaulē aizgājušo bijušo treneri Edvīnu Lēmani, šajā gadā aizsaulē pavadītos - olimpisko vicečempionu Dzintaru Krišjāni un treneri Jēkabu Šmitu.

Vieniniekos vīriešiem pirmās divas vietas pārliecinoši izcīnīja airēšanas kluba "Majori" pārstāvji Krišs Kalniņš (29:10,91) un Gints Zunde (29:17,68), kuri līdz distances vidum (pagriezienam) uzrādīja vienādus rezultātus, bet distances otrajā pusē Krišs uzrādīja labāku laiku un apsteidza savu komandas biedru divniekā Gintu. Par trešo vietu izvērtās liela cīņa - par to ar līdzīgiem rezultātiem starpposmos cīnījās četri sportisti - Aigars Veličko (Rīgas Airētāju klubs), Rūdolfs Rumba , Mārtiņš Pēterfelds un Mārtiņš Mārcis Putniņš (visi MSĢ TSV SASS). Finiša līniju ar trešo rezultātu - 30:53,46 - šķērsoja Aigars Veličko, bet trešo no sestās vietas šajā garajā distancēs šķīra vien 1.84 (!) sekundes.

Vieniniekos sievietēm ļoti pārliecinoši savas konkurentes apsteidza pašlaik labākā mūsu airētāja - airēšanas kluba "Majori" sportiste Elza Gulbe (31:40,93), kura otrajā vietā atstāja vieglsvara sportisti Olgu Svirsku no Latgales Airēšanas un Tūrisma centra (33:51,90), bet trešajā vietā - Anna Karasa no MSĢ TSV SASS.

Bezstūrmaņa divniekos vīriešiem ātrākie ar rezultātu 29:56,94 (pēc individuāli startējošo Renāra Laska un Kārļa Bileskalna diskvalifikācijas nenokātoto formalitāšu dēļ) bija MSĢ TSV "Jūrmala" audzēkņi Elvis Grunavs-Grunovs un Mārtiņš Blumbergs, aiz kuriem pēc 32.31 sekundes ar rezultātu 30:39,25 finišēja skolas biedri Gints Iškovs un Reinis Upenieks. Trešo vietu ar rezultātu 32:20,21 izcīnīja Jelgavas BJSS audzēkņi Ingus Āns un Viesturs Izkalns.

Jaunāko airētāju konkurencē programmā paredzētajās laivu klasēs uz starta stājās pa diviem pārairu čertiniekiem, kuros meitenēm ātrākās bija MSĢ TSV "Jūrmala" audzēknes Sandija Emsiņa, Dace Traine, Elīna Zusteniece un Ērika Lilija Līne (33:18,68), bet puišiem ātrākie bija Jelgavas BJSS jaunieši Armands Celmiņš, Roberts Korotkovs, Dāvis Ornicāns un Kārlis Ozoliņš (33:00,87).

Vismazākie jaunie airētāji (kuri vēl tik agri nestartē uz ūdens) šoreiz talkoja un juta līdzi lielajiem kolēģiem, bet pārējie pirmo reizi šogad startēja.

Izmantotie resursi:
www.rowing.lv