Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Naturalizētā Krejčī kvalificējas modernās pieccīņas pasaules čempionāta pusfinālam

Agris Suveizda

Naturalizētā Krejčī kvalificējas modernās pieccīņas pasaules čempionāta pusfinālam
Kateržina Krejči. Foto: no personīgā arhīva

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportiste Kateržina Krejčī trešdien kvalificējās Ēģiptē notiekošā pasaules čempionāta pusfinālam.

22 gadus vecā Krejčī, kura pirms divām nedēļām tika uzņemta Latvijas pilsonībā, Aleksandrijā pirmo reizi karjerā startē pasaules čempionātā pieaugušajiem. Krejčī, startējot B kvalifikācijas grupā, paukošanā uzvarēja 18 no 35 mačiem, kas deva 15.vietu un 205 punktus. Peldēšanā 200 metros brīvajā stilā viņa finišēja divās minūtēs un 20,26 sekundēs, uzrādot 22.rezultātu un tiekot pie 270 punktiem.

Sev parocīgajā apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Krejčī uzrādīja septīto rezultātu un pievienoja 577 punktus. Ar 1062 punktiem Krejčī atlases B grupā bija septītā, šādu punktu sasniedzot 2. līdz 9.vietas īpašniecēm. Kvalifikācijas A grupā labākajām sportistēm bija 1061 punkts. Pusfinālam, kas norisināsies turpmākajās divās dienās, kvalificējās 36 no 72 kvalifikācijā startējušajām sportistēm.

Šogad Krejčī startējusi divos Pasaules kausa posmos, abos iekļūstot finālā. Aprīlī tika izcīnīta 12.vieta, bet jūnijā nācās samierināties ar 18.pozīciju, jo jāšanas disciplīnā nepaveicās ar izlozēto zirgu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-07-28 17:38, pirms 2 gadiem
Jānovēl tikt finālā, kas viņai ir pa spēkam. Vispār izskatās, ka pamazām nostabilizēsies TOP20 un būtu izcili, ja PČ tiktu vēl augstākās vietās. Pēc kvalifikācijas izskatās cerīgi.

https://www.uipmworld.org/athlete/k...