Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportists Švecovs uzvar Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā

Rolands Eliņš

Latvijas sportists Švecovs uzvar Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā
Pāvels Švecovs. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Modernās pieccīņas Pasaules kausa posmā Ungārijā šodien pirmo vietu vīriešu sacensībās izcīnīja Latvijas pārstāvis Pāvels Švecovs, gūstot savas karjeras pagaidām lielāko panākumu un būtiski uzlabojot savas iespējas nokļūt olimpiskajās spēlēs šovasar.

VIDEO: Švecovs pārsteidzoši triumfē Pasaules kausa posmā Budapeštā

Pāvels Švecovs kvalifikācijā ieņēma 30. vietu 96 sportistu konkurencē, pirms divām dienām kvalificējoties finālam. Visnotaļ spēcīgajā dalībnieku sastāvā, kurā bija arī iepriekšējā PČ medaļnieki, Švecovs negaidīti lieliski nostartēja šodienas sacensībās.

Paukošanā Švecovs tika pie dalītas labākās punktu summas, peldēšanā bija septītais labākais, kamēr jāšanā uzrādīja otru labāko rezultātu. Tas viņu nostādīja lieliskā pozīcijā pirms šaušanas un skriešanas apvienotās disciplīnas, un Švecovs finišā ieņēma pirmo vietu. Sudrabu ieguva Ēģiptes sportists Ahmeds Hameds, bet trešais bija titulētais vācietis Patriks Doge.

Švecovam šī ir karjeras lielākā uzvara starptautiskajās sacensībās, taču mēneša sākumā Ungārijas atklātajā čempionātā viņš jau izcēlās ar iegūtu piekto vietu. Salīdzinājumam jānorāda, ka iepriekšējos divos PK posmos, kas bija vēl pirms pandēmijas sākuma, Švecovs ieguva 45. un 19. vietu. Pirms diviem gadiem PK posmā Švecovam izdevās iegūt astoto vietu Bulgārijā, bet viņa karjeras sākumā ir Eiropas junioru čempionāta sudrabs individuālajās sacensībās.

"Domāju, ka uzvara man bija jau galvā," pēc sacensībām organizatori citē pirmās vietas ieguvēju Švecovu. "Man sanāca starts visās disciplīnās, un paveicu savu labāko. Beigās redzēju, ka konkurenti sniedzas pēc manas pirmās vietas, taču es vienkārši skrēju uz priekšu. Man ir jākvalificējas olimpiskajām spēlēm, tāpēc šī uzvara man bija ļoti labs solis pretim tam."

Modernajā pieccīņā šobrīd sadalītas jau 23 no 36 olimpiskajām ceļazīmēm Tokijas spēlēm, un Švecovs iepriekšējās sacensībās no kvalificēšanās bija patālu – Eiropas čempionātā 2019. gadā viņam 33. vieta. Vēl gan trīs ceļazīmes paredzēts sadalīt jūnijā pasaules čempionātā, bet vēl astoņas ceļazīmes tiks piešķirtas pēc Pasaules ranga 14. jūnijā.

Švecovs pirms šī posma olimpiskajā kvalifikācijas rangā ieņēma tikai 126. vietu, taču šodien iegūtie 60 punkti ļaus pacelties pirmā divdesmitnieka tuvumā.

Izmantotie resursi:
https://www.uipmworld.org/?fbclid=I...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-27 21:47, pirms 3 gadiem
Malacis, sen nebija nekas dzirdēts par Latvijas pieccīņniekiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-27 21:53, pirms 3 gadiem
Lieliski!

Kur mūsu hohoļi??

  -1 [+] [-]

, 2021-03-28 00:29, pirms 3 gadiem
Gan jau kaut ko lieto.
Olimpiskā sezona tomēr, jauns vairs nav, jauzpravījas!

     [+] [-]

, 2021-03-28 09:08, pirms 3 gadiem
Hohoļi laikam notinušies. Labākajās pieccīņas tradīcijas, laiks jau kaut ko jaunu atkal naturalizēt!