Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF kausa izcīņas trešajā posmā uzvar lietuvietis Buzs

Rolands Eliņš

LJF kausa izcīņas trešajā posmā uzvar lietuvietis Buzs
Aigars Bregže
Foto: LJF

Sestdien un svētdien, 25. un 26. jūnijā, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieriem.

Sacensību galvenais maršruts bija Nr. 5 ar 135/145 cm augstiem šķēršļiem ar handikapu un vienu pārlekšanu uz laiku. Tajā uzvarēja Lietuvas sportists Andriuss Buzs ar zirgu No Shit, vienīgais maršrutu veicot bez soda punktiem 90,68 sekundēs. Pārējās godalgotās vietas sadalīja sportisti ar saņemtiem četriem soda punktiem distancē aizvadītā laika secībā: Ģirts Bricis ar Caprie (RJSK “Sport de Lux”) – 84,52 s, Aigars Bregže ar Callacado (z/s “Lielceri”) – 84,79, Sintija Semeņkova ar Irwind Wind (JSK “Kriķi”) – 85,58, Aleksandrs Šakurovs ar Ispravņik (Rīgas Jātnieku klubs) – 85,81 un Dainis Ozols ar Cristal (LPJSK) – 86,06.

Labākais no Latvijas sportistiem sacensību galvenajā maršrutā un uzvarētājs maršrutā ar jaunzirgiem līdz piecu gadu vecumam Ģirts Bricis: “Lai gan bija liels karstums, nemanīju, ka tas traucētu ne man, ne zirgiem, taču, iespējams, koncentrēšanās spēja tomēr nedaudz mazinājās. Tā galvenajā maršrutā visi mūsu labākie šoreiz startējošie zirgi finišēja ar četriem soda punktiem, un domājām jau doties segloties pārlekšanai, taču tad pēdējais sacensību dalībnieks Andriuss Buzs no Lietuvas veica distanci tīri un “izglāba” mūs no pārlekšanas.”

Citos maršrutos uzvarēja. Šķēršļu pārvarēšana. Maršruts Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 105 cm, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Ģirts Bricis ar Gilon (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 2, 110 cm, ātruma, bez ierobežojumiem – Maira Leja ar Lady Bird (JSS); Nr. 3, 115/120 cm, ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Sport de Lux”); Nr. 4, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kristups Petraitis ar Regbis (Lietuva); Nr. 6, 105 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Elizabete Krista Juraša ar Lagūna N (SIA “Burtnieku ZA”); Nr. 7, 120,125 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Mārtiņš Ernests Pilders ar Koridu (z/s “Zāgkalni”). Amatieri. Nr. 8, 100 cm, sacensības 2 fāzēs – Līva Dzenovska ar Chandra H (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 9, 105 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Signe Melkina ar Akustik 4 (JSK “Mežstrazdiņi”; Nr. 10, 110 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Anastasija Popova ar Ladies Boy (JSS “Kleisti”). Poniju jāšana. Nr. 11, sacensības uz atzīmi, vadības maršruts 1. un 2. grupas ponijiem – Rūta Vicinska ar Ruandu (Saldus JSS); Nr. 12, 60 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Helēna Šaule ar Prēriju (Saldus JSS); Nr. 13, 70 cm, ātruma maršruts, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Heidija Krastiņa ar Tango (Saldus JSS); Nr. 14, 90 cm, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Madara Pētersone ar Princi (JSK “Princis”).

Uzvarētāja maršrutā ar 6/7 gadus veciem jaunzirgiem Kristīne Egle: “Konkurence šogad salīdzinoši ir ļoti spēcīga tieši sešus, septiņus gadus veciem jaunzirgiem, un prieks, ka parādījušies vairāki jauni perspektīvi zirgi. Arī rezultāti to apliecina – maršrutus daudzi dalībnieki veica tīri un ātri, kas liecina par labu sagatavotību. Esmu apmierināta ar savu startu, jo mana ķēve Cincinatti Z startē arvien stabilāk. Protams, par katru uzvaru ir prieks, un šī nav izņēmums.”

Uzvarētājs junioru un jauno jātnieku konkurencē Mārtiņš Ernests Pilders: “Bija, ko pacīnīties, jo iepriekšējā nedēļā karstā laika dēļ tika aizvadīts mazāk un īsāki treniņi. Tomēr izdevās pietiekami labi sagatavoties un sacensību laikā nokoncentrēties startam. Šogad šajā konkurencē esmu uzvarējis visos trīs kausa izcīņas posmos, taču konkurence kopumā ir ļoti spēcīga, un katra uzvara ir jāizcīna.”

Plašāka informācija par sacensībām LJF mājaslapas sadaļā Rezultāti.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests