Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā jāšanas sportā uzvar Bregže

Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā jāšanas sportā uzvar Bregže
Aigars Bregže
Foto: LJF

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 24. un 25. martā notika Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu ValdiSole.

Sacensību galvenais maršruts bija ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā startēja 13 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu ValdiSole (z/s “Lielceri”), kurš sasniedza rezultātu 4 s.p./38,39 s. Otro vietu ieguva Tatjana Rezņuka ar Arribas T (Ropažu JK) – 8/40,10. Trešajā vietā Andis Vārna ar Conquesta (z/s “Lielceri”), kurš pamatmaršrutu veica 0/96,43 sun saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Līdz ar to pieaugušo konkurencē kopvērtējuma līderi pēc trim posmiem ir: Ģirts Bricis (RJSK “SportdeLux”) – 51 punkts, Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”) – 48 un Tatjana Rezņuka (Ropažu JSK) – 38.

Galvenā maršruta uzvarētāja Aigars Bregže: “Galvenais maršruts, ko veidoja starptautiskās kategorijas maršrutu sastādītāja Svetlana Dudina no Krievijas, mums bija ļoti interesants. Tas nebija pārāk sarežģīts, bet, ja mēs lielākoties esam pieraduši pie konkūriem, kuros pamatdistance jāveic aptuveni 70 sekundēs, tad tagad distance bija garāka, un zirga uzmanība uzdevuma veikšanai bija jānotur pusotru minūti. Prieks, ka izlēcu tīri, tikai pārlēkšanā gan gāzu vienu šķērsli. Labs bija arī starts ar otru zirgu. Šis gads sācies labi, un ar cerīgu skatu gaidu vasaras sezonu. Paldies zirgu īpašniekiem, kuri dod iespēju trenēties un startēt, jo vairāk būs tādu cilvēku, jo vairāk attīstīsies mūsu jāšanas sports.”

Maršrutu sastādītāja no Krievijas Svetlana Dudina: “Ar vairākiem Latvijas sportistiem esmu tikusies jau agrāk, starptautiskajos turnīros, bet Latvijā esmu pirmo reizi. Jāsaka, ka redzu kvalitatīvu jauno maiņu, kura aug. Jauno jātnieku sniegumā var just stabilitāti, zināšanas, kvalitatīvu zirga un jātnieku tehnisko sniegumu. Tiem, kuri piedalījās iepriekš notikušajā seminārā, bija saprotams mans stils un tehniskās nianses, tādēļ ļoti labi, ka jātniekiem pirms šī čempionāta posma bija iespēja noklausīties teoriju. Tas, cik cilvēku ieradās un ar kādu interesi semināru klausījās, dod fantastisku motivāciju. Paldies Latvijas Jātnieku federācijai par sadarbību, Katei Ansonei un Eināram Cēsniekam personīgi par semināra organizēšanu.”

Latvijas ziemas čempionāta ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā paredzēts 14. un 15. aprīlī.

Citu maršrutu uzvarētāji. Nr. 1 a, šķēršļu augstums līdz 105 cm, sacensības ar zirga kustības stila vērtējumu, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Eva Fībiga ar Lucius(AS “Agrofirma Tērvete”); Nr. 1 b, 105 cm, sacensības ar jātnieka darbības stila vērtējumu, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Ance Anna Katkovska ar Falko (JJS); Nr. 2 a, 120/125 cm, ar tūlītēju pārlēkšanu, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Guna Vasiļjeva ar Godiva (JJS); Nr. 2 b, 120/125 cm, ar tūlītēju pārlēkšanu, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Kitija Bilinska ar Nilla (Ropažu JK);Nr. 4, 60 cm, sacensības ar jātnieka darbības stila vērtējumu, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem–Marta Vildava ar MilkyWay (JSK “Princis”); Nr. 5, 80 cm, sacensības ar jātnieka darbības stila vērtējumu, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem– Heidija Krastiņa ar Glosnis (Saldus JK); Nr.6, 100 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās amatieri– Agris Seilis ar Geita (z/s “Priežkalni”); Nr.7, 100 cm, sacensības divās fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem– Sintija Grundštoka ar Cipra (JSK “Princis”); Nr.8, 110 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās amatieri un dalībnieki bez ierobežojumiem– Annija Vārna ar Revija (JSK “Kriķi”); Nr.9, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem– Jaroslavs Trubanovs arPekhorka (JSK “Drostalas”).

Plašāka informācija mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


Gustavs Gailītis (pa kreisi). Foto no sporstista privātā arhīva.

Eiropas čempiona titulu skeitbordā izcīnījušais Gailītis: "Uz mērķi gāju 18 gadus"

Aizpagājušās nedēļas nogalē Francijā par Eiropas čempionu skeitborda slalomā kļuva Gustavs Gailītis, kurš ar izvēlēto sporta veidu nodarbojas 18 gadus, bet tik augstu panākumu guva pirmo reizi.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation
23

Latvietis snūkera elitē: 17 gadus vecais Žižins nodrošina vietu pasaules tūrē

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins svētdien Lesterā "Q School" turnīrā jeb kvalifikācijas sacensībās nodrošināja vietu pasaules snūkera tūrē.
Sandra Grosberga. Foto no sportistes personīgā arhīva

Grosbergai 22. vieta Pasaules kausā orientēšanās sportā klasiskajā sprinta distancē

Latvijas pārstāve Sandra Grosberga svētdien Šveicē Pasaules kausa orientēšanās sportā pirmajā posmā ierindojās 22. pozīcijā klasiskajā sprinta distancē.