Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Super Bowl" tiksies "Colts" un "Saints"

"Super Bowl" tiksies "Colts" un "Saints"
Drū Brīss ("Saints")
Foto: AFP/Scanpix

Noskaidrotas divas labākās Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas, kas 7. februāra vakarā Maiami tiksies gada lielākajā ASV sporta notikumā - "Super Bowl" amerikāņu futbola finālspēlē. Tajā redzēsim sezonas galvenos favorītus - Indianapolisas "Colts" un Ņūorleānas "Saints" komandas.

Indianapolisas "Colts" AFC konferences finālā vakar uzņēma Ņujorkas "Jets" - komandu, kam regulārās sezonas priekšpēdējā kārtā faktiski uzdāvināja uzvaru un krietni sekmēja tās iekļūšanu "play-off". Līdz atkalredzēšanās reizei "Jets" no cīņas jau bija paspējuši izslēgt augstāk kotētās Sinsinati "Bengals" un Sandjego "Chargers" komandas, taču "Colts" uz šī paša grābekļa neuzkāpa. Pirmajā puslaikā "Jets" vēl turējās favorītiem pretī necerēti labi, pat izvirzoties vadībā ar 17:6, taču otrajā spēles daļā saspēles vadītājs Peitons Menings un viņa "Colts" komandas biedri visu salika pa plauktiņiem, neļaujot ņujorkiešiem vairāk gūt ne punkta, bet paši uzbrūkot sekmīgi. Spēles galarezultāts - 30:17 "Colts" labā.

"Colts" zvaigzne Peitons Menings spēli noslēdza ar 377 piespēļu jardiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Lielāko atbalstu viņam sniedza malējie uzbrucēji Pjērs Garsons un Ostins Kollijs, kuri guva attiecīgi 151 un 123 jardus, katrs gūstot arī pa piezemējumam. Vēl var atzīmēt, ka "Jets", kuriem uzvaras līdzšinējās spēlēs palīdzēja gūt nemitīgās pretinieku sitēju neveiksmes un uzbrukumi pa zemi, šoreiz paši "iekrita" šajos spēles elementos - Džejs Fīlijs realizēja tikai vienu no trijiem, tiesa gan - patāliem sitieniem, bet pussargi kopā guva vien 86 jardus, kas nav daudz.

NFC konferences finālu starp Minesotas "Vikings" un Ņūorleānas "Saints" komandām visnepacietīgāk droši vien gaidīja uzbrukuma futbola piekritēji - abas komandas līdz šim bija rādījušas teicamu sniegumu uzbrukumā pa gaisu un guvušas daudz punktu. Abu komandu pirmie uzbrukumi, kuros netrūka efektīgu un rezultatīvu izspēļu, apliecināja, ka kaut kas līdzīgs tiešām varētu būt sagaidāms.

Tomēr, kā jau tas dažkārt notiek, divu uzbrukuma komandu cīņā izšķirošais faktors izrādījās aizsardzība - "Saints" kopš paša spēles sākuma aizsargājās agresīvi, bieži pielietojot presingu un piespiežot "vikingus" kļūdīties (pavisam Minesotas vienība spēlē pieļāva piecas kļūdas, kamēr "Saints" - tikai vienu). Šīs neveiksmes uzbrukumā lielā mērā liedza "Vikings" gūt uzvaru pamatlaikā, bet papildlaikā savu iespēju izmantoja mājnieki, gūstot vārtus un uzvarot ar 31:28.

"Saints" saspēles vadītājs Drū Brīss šoreiz neizcēlās ar tik spožiem rādītājiem kā citkārt, taču tik un tā izpildīja trīs rezultatīvas piespēles. Viņa kolēģis pretējā nometnē - Brets Fāvrs gan centās, ko spēja, bet bija acīmredzams, ka veterānam klājas grūti, īpaši spēka spēlē. Varbūt tādēļ arī trīs no komandas četriem piezemējumiem guva pussargs Adrians Pītersons, uzbrūkot pa zemi. Laiks rādīs, ko par savu nākotni izlems Fāvrs, kura epopeja ar aiziešanu no sporta un atgriešanos tajā līdzinās Maikla Džordana karjeras līkločiem, ja ne vien jau pārspējusi tos. Nav gluži tā patīkamākā nots, uz kuras beigt pa īstam un uz visiem laikiem...

Nākamais notikums NFL kalendārā ir šīs nedēļas beigās gaidāmā Zvaigžņu spēle, kas šogad tiek rīkota pirms "Super Bowl", nevis kā ierasts - pēc tā.

Izmantotie resursi:
nfl.com

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 14:30, pirms 14 gadiem
Go Saints !!!

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:32, pirms 14 gadiem
neticu, ka Farve aizies pēc šitādas galotnes.

Vispār vikes vakar izskatījās stiprāki visās līnijās. grūti saprast, kā viņi pamanījās zaudēt. Bet nu acīmredzot, ja komandā ir Farve un AP, tad vienā brīdī tām bumbām bija jāsakrīt un jārezultējas iekš viena liela kopīga fumble...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 14:36, pirms 14 gadiem
un vēl man vakar dzērumā izskatījās, ka vismaz 3 tiesnešu calls pēc kārtas par labu Saints OT bija dikti apšaubāmi. jānoskatās atkārtojums - varbūt skaidrā savādāk izskatīsies.

     [+] [-]

, 2010-01-25 15:23, pirms 14 gadiem
Jā man arī izskatījās tā, nu taisnības labad pats arī nebiju īsti sauss, bet tiesneši mazliet pievilka

Cerams, Saints paņems pirmo SB.

     [+] [-]

, 2010-01-25 15:46, pirms 14 gadiem
modests rakstīja: un vēl man vakar dzērumā izskatījās, ka vismaz 3 tiesnešu calls pēc kārtas par labu Saints OT bija dikti apšaubāmi. jānoskatās atkārtojums - varbūt skaidrā savādāk izskatīsies.
Daži pass interference bija ļoooti apšaubāmi...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 16:04, pirms 14 gadiem
jā + pēdējā piespēle pirms FG izskatījās viennozīmīgi incomplete.
un tas 4th&inches, kur Tomass leca pāri čupai un iedeva 1st down man atkārtojumā vairāk izskatījās, ka nebija nekā bija.

bet nu - ko tur vairs.

gribējās protams redzēt Farve v Manning SB, bet nu ir labi kā ir. Brees v Manning arī nav ne vainas. beigu beigās maniem favorītiem colts šāds iznākums tikai par labu. ar vikes būtu krietni grūtāk spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 17:08, pirms 14 gadiem
Pats galvenais - man nekur nebūs jālec

Es te mazliet nožēloju, ka neuzliku kādu naudiņu uz to ka Colts būs SB, būtu sanācis normāli uzvārīt

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 17:23, pirms 14 gadiem
pie 17:6 nebiji nedaudz satraucies?

     [+] [-]

, 2010-01-25 18:02, pirms 14 gadiem
Nesaprotu, kāpēc lielākā daļa nfl.com ekspertu par favorītiem minēja Jets. Vispār nevajag pārslavēt komandas, kas uzvaras gūst ne bez veiksmes palīdzības (to pašu var teikt par vienu hokeja komandu no Rīgas).

Vikingi atkal paši sev izraka kapu. Man gan bija sajūta ka tā būs, objekīvi nevaru pamatot, bet man liekas viņu qb tikt uz superboulu vienkārši nebija lemts. Sliktākais ir tas, ka tagad līdz pat pašai nākamajai sezonai plašsaziņas telpa tiks piesārņota ar spekulācijām - spēlēs šamējais nākamgad vai nē.

Superbowlā Saints vinnēs, ja būs maksimāli motivēti, bet nepārdegs, jo viņi pilnīgi noteikti grib vairāk uzvarēt un uz papīra ir lielāki favorīti (vienīgais objektīvais mērījums ir šā gada spēles pret Patriots). Colts tajā pašā laikā demonstrē stabilitāti un pieredzējušas komandas pieeju un pēc teorijas tas ir pareizais ceļš uz uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 19:17, pirms 14 gadiem
Pārmaiņas pēc SB tiksies komandas, kuras tur nokļuvušas bez nekādiem pārsteigumiem.

Saints uzvarēja savā ziņā pateicoties veiksmei. Par spīti visām stulbajām fumble, ko sevišķi Pītersons sataisīja, Saints savā Superdome vajadzēja OT, lai uzvarētu. Colts turpretī beigās tīri pārliecinoši pārspēja sīkstos Jets.

Domāju, ka Colts uzvarēs. Tā tomēr ir izcila komanda, kamēr Saints nešķiet tik labi.

     [+] [-]

, 2010-01-26 13:40, pirms 14 gadiem
Man arī šķiet, ka uz papīra colts noteikti ir favorīti.

Visos matchups, izņemot special teams, viņiem tomēr ir pārsvars. neliels.

     [+] [-]

, 2010-01-26 15:53, pirms 14 gadiem
Favre izgājiens pēdējā minūtē bija dīvains. Es vēl tagad nesaprotu, kāpēc viņš neskrēja brīvajā koridorā cik tālu var, lai būtu max tuvu 4th & something un tad būtu tik tuvu, ka field goal jau nu noteikti trāpītu. Ja nu netrāpa, tad pagarinājums. Varbūt apjuka tai brīdī un nobijās, ka nevar būt priekšā tik tukšs un ja skries, tad atkal kāds noslaucīs uz zemes. Sports. Ko gan citu var teikt.