Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sākušās Ventspils kāpšanas sporta sacensības

Andrejs Siliņš

Sākušās Ventspils kāpšanas sporta sacensības
Kāpšanas vieta Reņķa dārzā
Foto: cityclimbers.lv

Kāpšanas sporta attīstības veicināšanai Ventspilī un jauniešu iesaistīšanai aktīvās nodarbēs brīvajā laikā Ventspils kāpšanas sporta klubs ar Olimpiskā centra "Ventspils" atbalstu rīko Ventspils atklātās sacensības kāpšanas sportā.

Sacensības, kuru mājvieta būs Sporta halle „Pārventa”, notiks 5 posmos četrās vecuma grupās - zēniem un meitenēm līdz 16 gadu vecumam un virs 16 gadiem. Kā sacensību disciplīna izvēlēta ātrumkāpšana, jo tas ir viens no saprotamākajiem un arī skatāmākajiem kāpšanas veidiem.

Pirmā posma sacensībās, kas notika ceturtdien, 23. oktobrī, piedalījās 13 jaunie sportisti. Turklāt sacensībās ar labiem rezultātiem startēja arī jaunieši, kas ar kāpšanas sportu sākuši nodarboties tikai šī gada rudenī. Visi pirmā posma rezultāti pieejami mājas lapā cityclimbers.lv, kur var iepazīties arī ar paša kluba darbību, mērķiem un citām aktivitātēm. Nākamās posma sacensības paredzētas īsi pirms Ziemassvētkiem – 11. decembrī.

Ar kāpšanas sportu Ventspilī iespējams nodarboties divās Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzēs. 2006. gadā ekspluatācijā tika nodota Sporta halle „Pārventa”, kurā ietilpst 3 m augsta un 6 m plata bērnu siena, 11 m augsta un 3 m plata klasiskā alpīnistu siena un 11 m augsta un 3 m plata alpīnistu siena ar negatīvu pārkari. Savukārt šogad jaunuzceltajā Sporta namā „Centrs” izveidota Baltijā modernākā kāpšanas siena, kas ir 11m plata, 14m augsta un ar pārkari ~6m, kā arī 30 m gara bolderinga siena, kuras lielais garums un maršrutu dažādība ļauj to lieliski izmantot arī nopietniem kāpējiem iesildoties, trenējot izturību, un veicot ilgstošus kāpšanas tehnikas vingrinājumus.

Informāciju sagatavoja
SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils””
Sporta un mārketinga daļa