Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar amizantiem piedzīvojumiem aizvadīts orientēšanās sacensību ''Minirogainings'' 3.posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirms dažām dienām Berģos tika aizvadīts orientēšanās sacensību “Minirogainings” 3.posms, kurā ne tikai norisinājās līdzīga cīņa par uzvaru, bet arī neiztika bez interesantiem un pat amizantiem piedzīvojumiem.

No iepriekšējā posma Beberbeķos “Minirogainings” pārcēlās uz Rīgas pierobežu otrajā pilsētas pusē – uz Berģiem. Šajā posmā kopējais distances garums gaisa līnijā bija ap 16,5km. Sacensību starts atradās pie Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas.

Dalībnieki skrēja cauri Upesciemam, Berģiem un līdz pat Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijai. Berģu posmā kontrolpunktus plānoja Daniels Kārkliņš, kurš pastāstīja, ka apvidus bija samērā līdzens un bez lieliem kāpumiem, taču bija nepieciešams kārtīgi izplānot distanci, lai to veiktu un iegūtu pēc iespējas vairāk punktu.

“Noslīkušais 72. kontrolpunkts (KP), noplēstais 73. KP un nemanāmais 55. KP,” šādas ziņas organizatori no dalībniekiem saņēma itin bieži. “Par 72.KP katram bija savs stāsts, jo arī ūdens līmenis ap 72.KP bērzu bija dažāds. Savukārt 73. KP tika noplēsts, atjaunots un ātri noplēsts atkal, jo kāds laikam kolekcionē QR kodus,” ar humoru stāsta organizatori. Par 55.KP ir visnesaprotamākais stāsts, jo kaut arī KP bija vietā, tomēr daudzi to nepamanīja – balta lapiņa uz balta bērza.

“Minirogaininga” 3. posmā 67 punktu rezultātu uzrādīja divi dalībnieki. Uzvarēja Valts Ulmanis, kurš bija iekrājis 70 punktus, bet distancē pavadījis trīs minūtes virs noteiktā laika – viena stunda, tāpēc trīs punkti viņam tika atņemti. 76 punktus savāca Guntis Šmaukstelis, bet pārtērēja trasē deviņas minūtes, tādējādi ar beigu rezultātu 67 punktiem viņam tika otrā vieta, jo bija ilgāks skrējiens nekā Ulmanim. Trešais ar 65 punktiem bija leģendārā volejbola trenera Zigismunda Grigoļunoviča mazdēls Andrejs, kuram uzvara 40+ grupā.

Sievietēm trešā uzvara pēc kārtas Ilzei Leščinskai, kuras kontā 62 punkti. Tikai par punktu mazāk ir uzvarētājai grupā līdz 40 gadiem un otrās vietas ieguvējai kopējā ieskaitē Ritai Pastarei.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums