Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai otrais zelts Eiropas čempionātā šahā jaunietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai otrais zelts Eiropas čempionātā šahā jaunietēm
Pirmā no kreisās Sofja Vasiļjeva. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Salonikos (Grieķija) notikušajā kontinenta čempionātā bērniem rapidā un blicā par Eiropas čempioni gan ātrajā šahā, gan ātrspēlē meitenēm vecuma grupā U-14 kļuvusi Latvijas pārstāve Sofja Vasiļjeva.

Iepriekš informējām, ka ceturtdien rapidā Sofja Vasiļjeva (1728) dramatiskā cīņa par medaļām, piecām meitenēm jeb pusei no dalībniecēm iegūstot pa 6 punktiem, pēc papildrādītājiem pirmo vietu ieguvai reitingfavorīte Vasiļjeva.

Piektdien blicā tās pašas desmit meitenes spēlēja dubulto apli - viena partija ar melnajiem, otra ar baltajiem. Vasiļjeva (1604) uzvarēja, iegūstot 14 punktu no 18 iespējamajiem. Šoreiz nebija spraigas cīņas par uzvaru, jo tuvāko sekotāju Latvijas jaunā šahiste apsteidza par 2 punktiem.

Daudz augstākas vietas nekā rapidā ieņēma Latvijas pārstāvji U10 grupā puišiem, Danielam Beniosevam (1388) un Nikolajam Platonovam (1428) ar 10,5 punktiem iekļūstot labāko desmitniekā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija