Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tučai un Prankam desmitās vietas Eiropas čempionātā

Jānis Pārums

Tučai un Prankam desmitās vietas Eiropas čempionātā
Gatis Pranks (pa kreisi) un Miķelis Ežmalis

Eiropas čempionātā smaiļošanas un kanoe airēšanas sprintā, kas norisinās Horvātijas pilsētā Zagrebā, pirmajā sacensību dienā 1000 metru distancē pie desmitajām vietām tika gan smaiļotāja Digna Tuča, gan kanoists Gatis Pranks.

Pēc pirmajiem 250 metriem Tuča bija izvirzījusies līderpozīcijās, tomēr pusdistancē jau atkrita uz piekto vietu, ko saglabāja arī līdz finišam. Izcīnītā piektā vieta ļāva kvalificēties pusfinālam, kurā latviete ierindojās ceturtajā vietā. Lai tiktu finālā Tučai bija jāfinišē labāko trijniekā, no kura viņu šķīra 1.408 sekundes. Summā Tučai 10.vieta. Divreiz īsākā distancē Tuča priekšbraucienā bija sestā, savukārt pusfinālā finišēja devītā, netiekot ne A, ne B finālā. Summā Tučai 22.vieta.

Kanoe airēšanas 1000 metru distancē Gatis Pranks ieņēma septīto vietu, kā pēdējais kvalificējoties pusfinālam. Tajā viņš ieņēma ceturto vietu (no trešās atpalika nepilnu sekundi), tādejādi ierindojoties 10.vietā kopvērtējumā. Divreiz īsākā distancē priekšsacīkstēs Pranks bija ceturtais, bet pusfinālā ieņēma astoto vietu, tādejādi summā ierindojās 14.pozīcijā.

Sacensības turpināsies rīt un parīt. Sestdien 200 metru smaiļošanā uz starta izies Lāsma Liepa un Mārtiņš Upītis, kanoe airēšanā – Romāns Astapovs, kurš startēs arī divniekos kopā ar Miķeli Ežmali. Savukārt smaiļošanas divniekā startēs Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs.

Izmantotie resursi:
ECH Zagreb 2012 - Home