Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai pavisam maz pietrūkst līdz finālam FIRS pasaules čempionātā inline hokejā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai pavisam maz pietrūkst līdz finālam FIRS pasaules čempionātā inline hokejā
Latvijas hokejisti cīnās godam. Foto no organizatoru mājaslapas.

Ļoti sīvā un aizraujošā pusfināla spēlē Argentīnā notiekošajā Starptautiskās Rollersportu federācijas (FIRS) pasaules čempionātā inline hokejā Latvijas izlase, esot vadībā pēc pirmā perioda jeb puslaika, spēles izskaņā tomēr piekāpās pagājušā gada vicečempioniem Čehijas komandai ar 1:3 (1:0). Vienīgos vārtus mūsējo labā guva Guntis Pujats. Šovakar Latvija spēlē par trešo vietu tiksies ar ASV izlasi, lai pirmo reizi vēsturē cīnītos par medaļām.

Pusfināla spēles favorīti neapšaubāmi bija Čehija, bet mūsu komanda nebūt negrasījās „respektēt” pretinieku. Pirmajā periodā, kad bija spēlētas astoņas minūtes, Latviju vadībā izvirzīja Guntis Pujāts, gūstot vārtus pēc Elvisa Želubovska piespēles. Pirmā perioda turpinājumā spējām noturēt aizsardzību, kā arī labi darbojās vārtsargs, un līdz ar to pirmais periods noslēdzās ar minimālu mūsu komandas pārsvaru 1:0.

Otrā perioda 6.minūtē čehi panāca izlīdzinājumu, un neizšķirts rezultāts noturējās 12 minūtes. Kad sākās pēdējās divas perioda minūtes, šķita, ka varētu būt papildlaiks, tomēr 1:21 līdz beigām pretinieki guva otros vārtus – 1:2. Atlikušajā laikā mūsu komanda mēģināja atspēlēties, nomainot vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju (inline hokejā bez vārtsarga ir četri laukuma spēlētāji – aut.piez.), taču izlīdzināt rezultātu neizdevās. Toties čehi pusminūti līdz spēles beigām raidīja ripu tukšos vārtos, un līdz ar to spēles beigu rezultāts 1:3.

Spēle bija tīra, un šoreiz noraidījumu nebija vispār. Abas komandas rādīja labu spēli, taču Latvijai tomēr nācās vairāk spēlēt aizsardzības hokeju, jo čehi šo spēli tiešām pieprot un spēja uzspiest mūsējiem savu spēli

Latvija šovakar plkst.23.00 pēc Latvijas laika cīnīsies par bronzas medaļām ar ASV komandu, kura vakar pusfinālā ar rezultātu 2:6 piekāpās frančiem. Šie rezultāti liecina, ka Latvijas pirmo izspēļu B apakšgrupa bija spēcīgāka nekā A apakšgrupa, jo no tās labāko četriniekā spēlē 3 komandas - Čehija, Francija un Latvija, kamēr no otras tikai ASV. Neskatoties uz to, ka amerikāņi ir pašreizējie pasaules čempioni, mūsu komandai ir labas iespējas izcīnīt uzvaru un pirmo reizi vēsturē iegūt medaļas, jo gan mūsējie ir palikuši spēcīgāki, gan arī amerikāņi vairs nav tādā līmenī kā pērn, ko parāda arī minimālā 2:1 uzvara pār Meksiku un 2:6 sagrāve pret Franciju pusfinālā.

Spēlētāju statistika čempionātā, piecu spēļu summā - Miks Lipsbergs 5+1, Edgars Lipsbergs 2+4, Sergejs Durdins 2+2, Rūdolfs Maslovskis 3+0, Guntis Pujāts 2+0, Elviss Želubovskis 0+2, Viesturs Cimermanis 0+1; Aleksandrs Galkins 1+0, , Artūrs Batraks 1+0, Artjoms Ogorodņikovs 0+1, Jānis Golubovičs 0+1.

RSportz FIRS - Inline Hockey

  +1 [+] [-]

, 2015-06-21 22:01, pirms 9 gadiem
Latvija spēlē pret ASV un neviena komentāra! Latvija - uzvara!