Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"PGA Championship" pirmo raundu vējā vislabāk nospēlē Konerss

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"PGA Championship" pirmo raundu vējā vislabāk nospēlē Konerss
Korijs Konerss. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Kiava salā, Dienvidkarolīnā, sākās sezonas otrais golfa "major" sērijas turnīrs. Pēc pirmajām 18 bedrītēm par "PGA Championship" līderi kļuva Kanādas golferis Korijs Konerss (-5), kuram ir divu sitienu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

"PGA Championship" līderi pēc 1. raunda: -5 Korijs Konerss, -3 Kīgans Bredlijs, Viktors Hovlands, Brukss Kepka, Ārons Vaizs, Sems Horsfīlds un Kems Deiviss.

Pirmais raunds "Kiawah Island Ocean Course" laukumā, kas jau tā uzskatāms par sarežģītu, vēl apgrūtinošāks kļuva vēja dēļ. Ilgi šķita, ka pirmā raunda labākais rezultāts būs -3, ar kādu kluba mājā atradās vairāk golferi, taču šo grupu pārspēja Korijs Konerss, kurš 15. un 16. bedrītē trāpīja bērdijus, kļūstot par vienīgo līderi. Kanādas golfera labākais "major" rezultāts ir pagājušajā mēnesī "Masters" sasniegtā 8. vieta.

Starp tuvākajiem sekotājiem ir Brukss Kepka, kurš uzvarējis divos no pēdējiem trim "PGA Championship" (2018-19). Amerikānis, kuram pēc ceļgala operācijas pēdējo trīs mēnešu laikā bijuši tikai divi turnīri, sāka ar divkāršu "bogey", taču uzreiz atguvās un raunda turpinājumā pieļāva vēl tikai vienu kļūdu zaudēta sitiena izskatā.

Ar rezultātu –3 ir arī 2011. gada čempions Kīgans Bredlijs, bet pagājušā gada uzvarētājam Kolinam Morikavam, kurš pērn Sanfrancisko triumfēja tikai savā otrajā "major" turnīrā, ir -2. Ranga līderim Dastinam Džonsonam, kurš pagājušajā nedēļā ceļgala savainojuma dēļ izstājās no "AT&T Byron Nelson" turnīra, piektdien būs jācīnās par "cut", jo Džonsons ar +4 ieņem vien dalītu 97. vietu.