Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sākusies Eiropas Jaunatnes olimpiāde

Andrejs Siliņš

20. jūlijā Somijas pilsētā Tamperē norisinājās Eiropas Jaunatnes olimpiādes pirmā diena. Mūsu sportisti šodien piedalījās peldēšanā, vieglatlētikā un tenisā.

Pirmos rezultātus sagaidījām no peldētājiem. Labākais rezultāts Latvijas komandai no Antona Voitova, kurš 200m uz muguras ierindojās 26.vietā. Kā atzina paši peldētāji - vairāk un nopietnāk jātrenējas, taču viņi ir gatavi sevi pierādīt nākamajos startos.

Abas Latvijas tenisistes Ksenija Tihomirova un Aleksandra Nionova pirmās kārtas vienspēles uzvarēja, taču diemžēl Iļja Fomkins un Kristaps Lapiņš zaudēja. Abām meitenēm cīņa noritēja spraigi. Ņemot vērā kā pirmās kārtas spēles notiek bez tiesnešiem, bez to palīdzības tomēr neiztika ne Ksenijas, ne Aleksandra, jo abu cīņās bija strīdīgi gadījumi, taču pozitīvais rezultāts ir jūtami uzlabojis kopējo noskaņu. Novēlam meitenēm labus rezultātus arī turpmākajās spēlēs. Bez tam gaidīsim rezultātus arī no dubultspēlēm, kuras tika pārtrauktas spēcīgā lietus dēļ.

Spraigas cīņas norisinājās arī vieglatlētikas stadionā. Diemžēl tālākām cīņām nekvalificējās ne trīssoļlēcēja Santa Matule, ne 100m sprintere Māra Karakone, ne 400m Renārs Stepiņš, ne arī 800m Madis Svincovs. Šīsdienas labākais rezultāts 2000m šķēršļu skrējienā Ritvaram Dombrovskim, kurš finišēja desmitais. Veiksmīga diena arī augstlēcējai Laurai Ikauniecei, kura kvalificējās tālākām cīņām kopā ar pārējām meitenēm pārvarot augstumu 1.74 metri.

Latvijas izlases sastāvā ir 49 sportisti vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Jaunieši startēs sešos sporta veidos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem. Latvija tiks pārstāvēta tenisā, džudo, vieglatlētikā, vingrošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā.

Labākie Latvijas jaunieši vienā komandā apvienoti pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbībai, kā arī ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons un sponsoram Swedbank.

Latvijas jauniešu Olimpiskā komanda Eiropas Jaunatnes Olimpiādē

Delegācijas vadītājs: Juris Titovs

Vieglatlētika

Treneri – Daila Mankusa, Mārīte Alaine, Andis Austrups, Andrejs Vaivads, Igors Lulle, Sergejs Paipals - Šulcs
Sportisti - Iluta Veidemane, Inese Avsejeva, Laura Ikauniece, Linda Ozola, Linda Batņa, Māra Karakone, Sanita Karlusa, Santa Matule, Arnolds Strenga, Dmitrijs Serjogins, Edgars Timermanis, Jānis Vanags, Madis Svincovs, Maksims Semjonovs, Ņikita Pankins, Oskars Kibermanis, Renārs Stepiņš, Rihards Kauliņš, Ritvars Dombrovskis, Vladislavs Prigozevs

Riteņbraukšana

Treneri – Ernests Pūce
Sportisti – Andis Lapiņš, Gatis Pundurs, Pauls Zvirbulis

Vingrošana

Treneri – Aleksandra Smirnova, Pāvels Pavlovs
Sportisti –Viktorija Kazakēviča, Oksana Gorobeca, Veronika Putne, Sergejs Poznakovs,
Tiesneši – Artūrs Mickēvičs, Nadežda Seile

Džudo

Treneri – Leonīds Kuzņecovs, Evgeny Lvov
Sportisti – Aelita Petraite, Saiva Eglīte, Alekss Klementjevs, Dmitrijs Fedosejenkovs, Kristaps Apse, Kvojs Želvis, Mihails Šteinbuks, Vadims Mandrikovs, Vjačeslavs Romanonoks, Vladislavs Staruhs
Tiesneši – Germans Šteinbuks

Peldēšana

Treneri – Inta Andrejanova, Vladimirs Maslovskis
Sportisti – Agnese Gedrovica, Jūlija Ivanova, Sindija Siliņa, Antons Voitovs, Fjodors Mjasojedovs, Nikolajs Maskalenko, Pāvels Gribovskis, Uvis Kalniņš

Teniss

Treneri – Juliāna Polanska
Sportisti – Aleksandra Nionova, Ksenija Tihomirova, Iļja Fomkins, Kristaps Lapiņš

Par sportistu labsajūtu rūpēsies ārste Līga Cīrule un fizioterapeits Pāvels Paučonoks.

Informāciju sagatavoja
LOK nodibinājums "Olimpisko sacensību aģentūra"

     [+] [-]

, 2009-07-20 22:37, pirms 15 gadiem
kur var redzēt rezultātus no sacensībām?

     [+] [-]

, 2009-07-20 22:43, pirms 15 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-20 23:35, pirms 15 gadiem
plus rakstīja: Gandriz neviens latvisks vards
..vai nu piedzēries vai redze stipri slikta.....

     [+] [-]

, 2009-07-23 00:04, pirms 15 gadiem
Nu par tiem nelatviskiem vārdiem un uzvārdiem runājot... nav pat diskusijas vērts, jo mēs dzīvojam multikulturālā vidē. Neviens tak nepisienas tam, kādi uzvārdi ir Olimpiskajiem čempioniem Igoram Vihrovam, Jevgēnijam Saproņenko, Ivanam Kļementjevam utt. No tā tak viņi nekļūs mazsvarīgāki Latvijai un tās sportam. Un vispār Jums, godātais (-tā) "plus" derētu palasīt sporta likumu vai Olimpisko hartu - tur skaidri un gaiši rakstīts, ka sportā nav pieļaujama nekāda veida diskriminācija (dzimuma, nacionālās piederības, reliģijas utt.). Noderīga informācija, taču bišķin izglītotam jābūt sportā lai par to spriestu.