Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lakrosa čempionāts: "Druva Dynamite" dubultuzvara

Andrejs Siliņš

Lakrosa čempionāts: "Druva Dynamite" dubultuzvara
Foto: Latvijas Lakrosa federācija

18. aprīlī Saldus stadionā notika Latvijas lakrosa čempionāta pirmais sabraukums kurā dubultuzvaru izcīnīja lakrosa klubs "Druva Dynamite" un debitēja Liepājas lakrosa klubs.

Lakrosa čempionāta ietvaros tikai aizvadītas 3 spēlēs. Pirmajā spēlē tikās pagājuša gada Latvijas čempioni LK "Rīga" un sīvākie sāncenši klubs "Druva Dynamite". Spēle iesākās ar labiem uzbrukumiem no Druvas komandas puses un spēles pirmajos 2 periodos druva izvrirzījās vadībā, un tikia spēles otrajā daļā Rīga spēja atspēlēties un samazināt deficītu līdz vieniem vārtiem. Rīgas klubs tomēr nespēja izlīdzināt rezultātu, un spēle noslēdzās ar rezultātu 7:8 Druva Dynamite labā. Spēle bija agresīva ar daudziem spēka paņēmieniem.

Otrajā spēlē tikās Mītaavas lakrosa klubs un LK "Valmieras Puikas". Šo spēli arī visi gaidīja ar intrigu, jo gan Mītavas lakrosa klubā, gan "Valmieras puikām" nomainījies daļēji sastāvs un ir vairāki debitanti. Spēle sākās ar aktīviem jelgavnieku uzbrukumiem kas pavisam drīz vainagojās ar panākumiem. Protams, valmieras puikas arī turpināja uzbrukt un gūt vārtus, bet nespēja samazināt vārtu starpību un Mītavas lakrosa klubs izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6: 2.

Trešajā spēlē "Druva Dynamite" stājās pretī jaunajai komandai no Liepājas. Liepājas lakrosa klubam tā bija nozīmīga debija, jo lielākā daļa no spēlētājiem līdz šai spēlej īstu lakrosa spēli bija redzējuši tikai video. Lai gan Druvas spēlētāji kā šīs spēles favorīti dominēja visu spēles gaitu un guva daudz vārtus, tomēr Liepājas komanda nepadēvas un turējās pretī, un otrā periodā ar ātru pretuzbrukumu guva vārtus pret šī brīža spēcīgāko Latvijas lakrosa klubu. Spēle noslēdzās ar Druvas pārliecinošu uzvaru 17:1. Liepājas klubā ar izcilu spēli aizsardzībā izcēlās Elvijs Rekēns.

Nākošās spēles Latvijas lakrosa čempionātā notiks šajā svētdienā 25.aprīlī, Valmierā.

Informāciju sagatavoja
Gatis Ginters
Latvijas Lakrosa federācijas prezidents
Latvia Lacrosse
llf.lv