Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas modernie pieccīņnieki dodas pēc olimpiskajām ceļazīmēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas modernie pieccīņnieki dodas pēc olimpiskajām ceļazīmēm
Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska
Foto: pentathlon.org

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvji devušies uz Lielbritānijas pilsētu Bātu, kur 20.augustā ar vīriešu kvalifikāciju Eiropas čempionātā mūsējiem sāksies cīņa par Riodežaneiro olimpiādi. Astoņas labākās un astoņi labākie izcīnīs kārotās ceļazīmes uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā: 2004. gada olimpisko spēļu sudraba medaļniece Jeļena Rubļevska, mūsu otra labākā pieccīņniece Olga Šišlova, Atēnu olimpiādes ceturtās vietas īpašnieks Deniss Čerkovskis, Pasaules kausa Kairas posma uzvarētājs Ruslans Nakoņečnijs, kā arī jaunie Pāvels Švecovs un Ņikita Bistrovs.

Riodežaneiro spēlēm kvalificējas:
- uzvarētājs no 2015.gada Pasaules kausa fināla;
- trīs labākie no 2015.gada pasaules čempionāta;
- 20 sportisti no kontinentālajiem čempionātiem (uzvarētājs no Āfrikas čempionāta, pieci labākie sportisti no Āzijas čempionāta, uzvarētājs no Āfrikas čempionāta, pieci labākie sportisti no "Pan American" čempionāta, astoņi labākie no Eiropas čempionāta);
- trīs labākie no 2016.gada pasaules čempionāta;
- seši sportisti pēc reitinga 2016.gada 1. jūnijā.

Iespējams, ka mūsu sportistiem tieši tagad ir reālākā iespēja tikt uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm. Eiropas čempionātā jātiek labāko astoņniekā, bet, ja kāds(-a) no pirmā astoņnieka jau iepriekš būs kvalificējies olimpiādei, ceļazīmi iegūs nākamās vietas ieguvējs(-a).

Latvijas sportisti reāli vēl varēs cerēt uz nākamā gada 1. jūnijā publicēto modernās pieccīņas pasaules rangu, kurā ceļazīmes uz Rio iegūs labākie seši no tiem, kas vēl nebūs kvalificējušies olimpiādei. Uz iepriekšējo olimpiādi Rubļevska kvalificējās caur Eiropas čempionātu, bet Čerkovskis - pēc ranga.

Latvijas moderno pieccīņu pārstāv arī Ukrainas pilsonis Ruslans Nakoņečnijs. Ja viņš izpildīs olimpiskās kvalifikācijas sportiskos nosacījumus, tad startam Rio būs nepieciešama arī Latvijas pilsonība.

Izmantotie resursi:
pentathlongb.org/euros2015
pentathlon.org
pieccina.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja