Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc trešās dienas Eiropas čempionātā un Pasaules kausa posmā vadībā polis Mjarcunskis

Andrejs Siliņš

Pēc trešās dienas Eiropas čempionātā un Pasaules kausa posmā vadībā polis Mjarcunskis
Ričards Omanbriedis, kuram seko Ansis Dāle
Foto: Ivo Blūms

Ceturtdien Liepājas pludmalē notiekošajā Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā "Formula" vindsērfinga klasē septiņu braucienu summā vadībā izvirzījies Polijas burātājs Pšemeks Mjarcunskis. Viņam seko šī gada pasaules vicečempions "Formula" klasē Arnons Dagans no Izraēlas un Mihaels Polanovskis no Polijas.

Pateicoties labvēlīgiem laika apstākļiem un spēcīgajam vējam Latvijas čempions Jānis Preiss pēc septiņiem braucieniem atrodas 16.vietā. Savukārt Ansis Dāle ierindojas 27.vietā un Māris Birzulis 29.vietā. Astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola pēc desmit braucieniem ieņem 6.vietu, bet pirmajā vietā atrodas Ukrainas burātāja Olga Maslivetsa. Sacensībās startē 98 sportisti no 20 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie burātāji.

Piektdien - 19.augustā, braucieni sāksies pulksten 11:00. Sīkāka informācija par rezultātiem Day 3 results | Rietumkrasts

Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt šāda mēroga sacensības, kuras organizē klubs „Rietumkrasts” ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

Sacensību un pasākumu kalendārs:

- 15. augusts, 10:00 - 18:00 - dalībnieku reģistrācija un inventāra apskate
- 16.augusts 19:00 - sacensību atklāšana Liepājas promenādē
- 16. – 20. augusts, 11:00 - 17:00 - sacensības (4 braucieni dienā.)
- 20.augusts 20:00 - apbalvošanas ceremonija Latvijas 1.Roka kafejnīcā