Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas inline hokejisti FIRS pasaules čempionātu sāk ar vēsturisku uzvaru pār Šveici

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas inline hokejisti FIRS pasaules čempionātu sāk ar vēsturisku uzvaru pār Šveici
Triju vārtu autors Miks Lipsbergs priecājas, izvirzot Latviju vadībā. Foto: no čmepionāta organizatoru arhīva.

Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) vakar Argentīnā notiekošo FIRS pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru pār Šveices valstsvienību, kuru līdz šim nebija izdevies uzvarēt un kura pagājušajā gadā ieguva 4.vietu, bronzas medaļas spēlē piekāpjoties Kanādai. Mūsu izlase bija pārāka par šveiciešiem ar 5:2, Mikam Lipsbergam gūstot trīs vārtus.

Pirmajā puslaikā mača rezultātu atklāja un vadībā izvirzījās Latvijas izlase. Vispirms 14.minūtē precīzu metienu uz šveiciešu vārtiem pēc Edgara Lipsberga piespēles izdarīja Miks Lipsbergs. Pēc nepilnām divām minūtēm vārtus guva Rūdolfs Maslovskis, panākot 2:0 Latvijas labā. Divas minūtes līdz pirmās spēles puses beigām vienus vārtus pretinieki atguva, puslaikam noslēdzoties 1:2.

Otrā puslaika sākumā Latvijai bija labas iespējas palielināt pārsvaru, jo noraidījumu nopelnīja šveicieši un mūsējie spēlēja vairākuma četri pret trīs. Taču sanāca otrādi, un vārtus mazākumā, kad bija spēlētas 4.minūtes, guva pretinieki, izlīdzinot spēles rezultātu 2:2. Kā izrādījās, tad tie bija pēdējie vārti šveiciešiem šajā spēlē, bet par laimi ne mūsējiem. Kaut arī turpmākās desmit minūtes rezultāts uz tablo nemainījās, tomēr mūsu komanda tika vēl pie trim vārtu guvumiem. 14.minūtē Latviju vadībā izvirzīja Miks Lipsbergs, bet divas minūtes vēlāk, gūstot jau savus trešos vārtus un sasniedzot hetriku, Miks panāca 4:2 Latvija labā. Pārsvaru līdz trim vārtiem panāca Sergejs Durdins, kurš divas minūtes līdz spēles beigām guva mūsu komandas piektos vārtos. Līdz ar to spēles beigu rezultāts 5:2 Latvijas labā, pirmo reizi pieveicot Šveices izlasi inline hokejā.

Inline hokejā ir divi periodi jeb puslaiki pa 20 minūtēm, un bez vārtsarga ir četri laukuma spēlētāji. Spēli dinamiskāku padara arī tas, ka nav zilās līnijas kā ledus hokejā. Spēka paņēmieni nav atļauti, un par to pielietošanu seko noraidījums. Tās ir būtiskākās atšķirības no ledus hokeja.

Šodien mūsējiem jātiekas ar grupas favorītiem Čehijas izlasi, kura pērn ieguva sudraba medaļas. Spēles sākums plkst. 19.10. pēc Latvijas laika.

Latvijas izlases sastāvs:
Vārtsargi - Renārs Seiksts, Renārs Kazanovs;
Uzbrucēji - Artjoms Ogorodņikovs, Artūrs Batraks, Miks Lipsbergs, Edgars Lipsbergs, Elvis Želubovskis, Guntis Pujāts, Jānis Golubovičš, Rūdolfs Maslovskis;
Aizsargi - Sergejs Durdins, Aleksandrs Galkins, Viesturs Cimermanis, Arvis Purviņš.

Tabula pēc pirmās kārtas spēlēm: Competitions Overview - FIRS - Inline Hockey

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 11:25, pirms 9 gadiem
Skaistas formas.