Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burātājam Mazajam sestā vieta pasaules jauniešu čempionātā "IQFoil" klasē

Agris Suveizda

Burātājam Mazajam sestā vieta pasaules jauniešu čempionātā "IQFoil" klasē
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

LETA. Latvijas burātājs Dāvis Mazais šajā nedēļā Brazīlijā izcīnīja sesto vietu pasaules jauniešu čempionātā zēģelēšanā "IQfoil" klasē.

No 18 sacensību braucieniem atskaitot trīs sliktākos rezultātus, Latvijas sportists tika pie 107 punktiem, kas deva sesto vietu.

"Esmu ļoti vīlies par savu sniegumu. Tehniskas problēmas, kļūdas un neveiksmes pamatīgi sarežģīja šo nedēļu. Neskatoties uz to, uzvarēju divos braucienos, kas gluži nebija mans mērķis, bet vismaz kaut kas," sociālajos tīklos raksta 18 gadus vecais Mazais, kurš turpmāk plāno sacensties tikai pieaugušo sacensībās.

Par čempionu kļuva polis Staņislavs Trepčinskis, sudrabu izcīnīja itālis Leonardo Tomasīni, bet bronzas godalga tika francūzim Noē Garando. Meistarsacīkstēs šajā klasē startēja 32 sportisti.

Šogad Mazais izcīnīja sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā un bronzu Eiropas U-19 čempionātā. Tāpat viņš bija piektais pasaules U-21 čempionātā un ieņēma 44.vietu meistarsacīkstēs pieaugušajiem.

Sacensības "IQfoil" klasē būs nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu programmā.

Izmantotie resursi:
LETA