Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti LČ finālisti šahā Latgales atlasē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti LČ finālisti šahā Latgales atlasē
Foto: Latvijas Šaha federācija.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rēzeknē notika Latvijas 2022.gada vīriešu čempionāta Latgales reģionālais atlases turnīrs, kuros noskaidroja tos spēlētājus, kas iekļūs finālā, kā arī tos, kuriem nāksies cīnīties vēl pusfinālā.

Latgales reģionālais turnīrs pulcēja kuplu dalībnieku skaitu – 26 šahisti, kas pārstāvēja Daugavpili, Rēzekni, Jēkabpili un Maltu. Atlase aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 40 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu.

Izcīnot uzvaras visās spēlēs, par Latgales čempionu ceturto reizi savā karjerā kļuva turnīra reitingfavorīts un nacionālais meistars Oļģerts Indričāns (2273) no Rēzeknes. Otro vietu ar 5 punktiem izcīnīja daugavpilietis Vjačeslavs Savčenko. Abiem izcīnītas tiesības šogad spēlēt Latvijas “lielajā finālā”. Tikai papildus radītājs izšķīra trešās vietas likteni. Bronzas medaļu noplenīja Rēzeknes BJSS šaha nodaļas audzēknis Lauris Lazovskis. Ceturtajā pozīcijā ar 4,5 punktiem ierindojās koknesietis MK Pēteris Breikšs (1553). Viņam labākā seniora balva. Pēdējiem diviem ir izcīnīta “ceļazīme” uz Latvijas čempionāta pusfinālu.

Par labāko jaunieti atzīta biedrības “Daugava Chess” pārstāve no Daugavpils Sofja Vasiļjeva, kuras kontā 4,5 punkti. Tik pat daudz punktu daugavpilietim MK Viktoram Poļakovam (1849) un jēkabpilietim Ralfam Rinkevičam, kuri saņēma papildus balvas. Par labāko dāmu atzīta Žanete Kluša no Rēzeknes sporta skolas, izcīnot pusi no iespējamo punktu skaita. Viņai arī lielākais FIDE reitinga pieaugums – 30 punkti.

Informāciju sagatavoja
Latgales atlases turnīra galvenais organizators
un tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs