Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ ātrajā dambretē dažās jauniešu grupās vairākiem līderiem vienāds punktu skaits

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ ātrajā dambretē dažās jauniešu grupās vairākiem līderiem vienāds punktu skaits
Pirmais trijnieks U19 grupā meitenēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Sestdien, 14. oktobrī, viesnīcas "Radisson Blue Daugava hotel" telpās norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem rapidā jeb ātrajā 100 lauciņu dambretē, kur par godalgotajām vietām sacentās jaunieši desmit vecuma grupās U8, U10, U13, U16 un U19. Turnīri tika izspēlēti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem ar laika kontroli katram uz partiju 15 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu.

U8 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Keita Davidova, iegūstot 11 punktus. Tikpat daudz punktu, bet sliktāki papildus kritēriji piešķīra otro vietu un sudraba medaļu Esterei Kalējai, bet trešā vieta un bronzas medaļa, iegūstot 10 punktus, Rebekai Rīnai.

U8 vecuma zēnu grupā, iegūstot 12 punktus, pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Ernests Andersons. Punkts mazāk un līdz ar to otrā vieta un sudraba medaļa Dāvim Brolim, bet trešā vieta un bronzas godalga, arī iegūstot 11 punktus, Paulam Paņko.

U10 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Varvara Ivanova, iegūstot 12 punktus. Tikpat daudz punktu, bet sliktāki papildus kritēriji un līdz ar to sudraba medaļa Alisei Misānei, bet trešā vieta un bronzas godalga, iegūstot 10 punktus, Ramonai Serpānei.

U10 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Aleksandrs Petrovs, iegūstot 13 punktus. Izcīnot 11 punktus, otro vietu un sudraba medaļu saņēma Rodions Piļipčuks, bet trešā vieta un bronzas medaļa, arī iegūstot 11 punktus, Artemijam Bogdanovam.

U13 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Evelīna Orlovska, iegūstot 12 punktus. Par punktu mazāk izcīnīja un līdz ar to sudraba medaļu saņēma Malvīne Misāne, bet trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 10 punktus, izcīnīja Milana Fideline.

U13 vecuma zēnu grupā cīņas bija ļoti sīvas un pirmo vietu sadalījumu noteica fotofinišs, jo uzreiz pieci dalībnieki izcīnīja pa desmit punktiem. Zelta medaļu un čempiona titulu izcīnīja Iļja Trasko, otro vietu un sudraba medaļu Kārlis Kalējs, bet trešā vieta un bronzas godalga Ņikitam Vorotņikovam.

U16 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu pārliecinoši izcīnīja Alisa Orlova, iegūstot 11 punktus. Astoņus punktus izcīnīja un līdz ar to sudraba medaļu ieguva Taiga Marija Matvejeva, bet trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 7 punktus, izcīnīja Darja Drabova.

U16 vecuma zēnu grupā zelta medaļu un čempiona titulu izcīnīja Pēteris Kripans, izcīnot 12 punktus. Otro vietu un sudraba medaļu, izcīnot 10 punktus, ieguva Aleksandrs Tabunovs, bet trešā vieta un bronzas godalga Robertam Serpānam, viņam izcīnīti 9 punkti.

U19 vecuma grupā juniorēm pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Diāna Malofeja, iegūstot 5 punktus. Par punktu mazāk izcīnīja un līdz ar to sudraba medaļu ieguva Nora Budreika, bet trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 3 punktus, izcīnīja Elizabete Kolbase.

U19 vecuma junioru grupā, noslēdzoties cīņām, zelta medaļu un čempiona titulu izcīnīja Reinis Štāls, iegūstot 9 punktus. Otro vietu un sudraba medaļu, iegūstot 8 punktus, izcīnīja Klāvs Norenbergs, bet ar izcīnītajiem 6 punktiem trešā vieta un bronzas godalga Kristeram Lapiņam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija