Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.

Zēnu turnīrā startēja divdesmit trīs dalībnieki. Par Latvijas čempionu, izcīnot piecpadsmit punktus, pārliecinoši kļuva un zelta godalgu saņēma Ernests Andersons (DAB Ikšķile). Trīs dalībnieki izcīnīja divpadsmit punktus un nākamo vietu un medaļu sadalījumu noteica papildus kritēriji. Pateicoties labākiem rādītājiem papildu kritērijos, otrajā vietā ierindojās un sudraba godalgu saņēma Pauls Paņko (Babīte), trešajā vietā ierindojās un bronzas godalgu saņēma Nils Paņko (Babīte), bet Endijs Tīlens (Valmiera) ierindojās ceturtajā vietā.

Meiteņu turnīrā startēja trīspadsmit dalībnieces. Par Latvijas čempioni ar sešpadsmit punktiem, izcīnot uzvaras visās astoņās spēļu kārtās, pārliecinoši kļuva Marlēna Gudēvica Liepiņa (DAB Cēsis). Otrajā vietā ar četrpadsmit punktiem ierindojās un sudraba godalgu saņēma Velta Urmane (Baltais Kauliņš), bet trešajā vietā ar desmit punktiem ierindojās un bronzas medaļu saņēma Jasmīna Lamberte (DAB Baloži), ceturtajā vietā arī ar desmit punktiem ierindojās Marta Paegle (Valmiera).

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija