Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bronzas medaļas ieguvēja airēšanā Rumpe: ''Uz mērķi ir jāiet kā izsalkušiem''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bronzas medaļas ieguvēja airēšanā Rumpe: ''Uz mērķi ir jāiet kā izsalkušiem''
No kreisās: H.Bukavs, I.Krūze un L.Rumpe. Foto: uzkrānuzņēmums.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Minhenē norisinājās U19 Eiropas Junioru čempionāts airēšanā, kur Latvijas airētāja Laine Rumpe izcīnīja bronzas medaļu. Piedāvājam uzzināt bronzas medaļas ieguvējas iespaidus, viņas treneres Ilzes Krūzes vērtējumu, kā arī Latvijas Airēšanas federācijas Henrija Bukava viedokli.

Laine Rumpe pēc sacensībām bija gandarīta par paveikto un neslēpa, ka bija ļoti satraukusies pirms starta: “Šī noteikti bija pati smagākā cīņa, kāda man ir bijusi. Gan emocionāli gan fiziski. Godīgi sakot, jau nedēļu pirms šīm sacensībām mani pārņēma milzīgs uztraukums, jo sapratu, ka atkal būs jādodas uz pasaules līmeņa sacensībām. Tikai šoreiz uztraukums bija milzīgs, jo baidījos, ka netikšu A finālā un pievilšu katru, kurš ir mani virzījis uz šo mērķi. Esmu priecīga par paveikto un ļoti pateicos katram līdzjutējam, kurš skatījās šīs sacensības.”

Rumpe ir ļoti mērķtiecīga un cenšas arī iedvesmot citus: “Katram sportistam, kurš apšauba savas spējas, vēlos teikt - uzstādiet savus mērķus augstus, ejiet tiem pakaļ kā izsalkuši un noteikti nepadodaties! Pati pirms gada nebūtu ticējusi, ja kāds man stāstītu to, ko esmu izdarījusi šodien”.

“Jau kopš pirmajiem treniņiem Laine izrādīja savu sajūsmu par airēšanu. Tieši Laines mīlestība pret šo sporta veidu un aizvadītie 3 gadi Murjāņu Sporta Ģimnāzijā ir rezultējušies šīs veiksmīgās sezonas panākumā, kas noslēgumā vainagojusies ar bronzas medaļas Lainei uz kakla. Sportiste ir ļoti mērķtiecīgi un ar lielu atbildības sajūtu gājusi uz rezultātu, un esmu ļoti gandarīta un priecājos kopā ar sportisti, “ sacīja trenere Ilze Krūze pēc sacensībām.

“ Šis ir ļoti nozīmīgs un ilgi gaidīts panākums Latvijas airētājiem un Latvijas Airēšanas federācijai (LAF). Izcīnītai medaļai ir ļoti simboliska nozīme mūsu sporta veidam, tieši šobrīd tā bija nepieciešama vairāk kā nekad, lai vairotu interesi par mūsu sporta veidu ne tikai no sportistu un treneru puses, bet arī no valsts, pašvaldību un sporta organizāciju puses, kuru atbalsts tik ļoti nepieciešams sporta veidam, kas ilgus gadus bijis atstāts bez uzmanības. Šī ir entuziasma un smaga darba medaļa. Es ceru, ka Laines un treneres I. Krūzes sasniegums dos mums tiesības saņemt lielāku atbalstu jau pārskatāmā nākotnē un lepoties ar jauniem sasniegumiem,” sacīja Henrijs Bukavs, LAF prezidents.

Izmantotie resursi:
rowing.lv