Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Celmiņš aizstāv titulu Latvijas čempionātā airēšanas slalomā, Varslavānam pirmā uzvara

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Celmiņš aizstāv titulu Latvijas čempionātā airēšanas slalomā, Varslavānam pirmā uzvara
Ritvars Celmiņš. Foto: Latvijas Kanoe federācjia.

Cīņas par valsts čempionu tituliem airēšanas slalomā norisinājās Bauskas Airēšanas trasē. Uz uzvaru un godalgotām vietām pretendēja gan līdzšinējie, gan vēl iepriekšējo gadu Latvijas čempioni, kā arī citi augstas pozīcijas šīssezonas sacensībās ieņemošie sportisti. K1 laivu klasē titulu aizstāvējis Ritvars Celmiņš, bet C1 laivu klasē pirmā uzvara Emīlam Varslavānam. Sievietēm labākās bija attiecīgi Elizabete Andra Kurvina un Jurita Ķeire.

Pēdējā laika lietus veicinājis, lai Bauskas Airēšanas trase līdzinātos nopietnam krāčūdens kanālam un ierindošanās Latvijas čempionāta vadošajās pozīcijās nebūtu nejaušība, bet apstiprinājums līderu sagatavotībai, kā individuālajā, tā komandu vērtējumā.

K1 laivu klasē vīriešiem Latvijas čempiona statusu aizstāvēja Ritvars Celmiņš, arī vicečempions no 2022. gada nemainīgs - Mārtiņš Plaudis, savukārt 3. vietā Toms Karlivāns. Viņi visi Valmieras novada pārstāvji no Vidzemes sporta asociācijas. Tāpat kā pērn K1 laivu klasē sievietēm triumfēja liepājniece no SK “Atvars” Elizabete Andra Kurvina, otrā vieta tika Airēšanas kluba “Baldone” sportiste Jurita Ķeire, bet trešo vietu ieņēma Laura Žodziņa no SK "Atvars" komandas.

Latvijas čempionāta C1 laivu klases vīriešiem zelts pirmo reizi Emīlam Varslavānam (Vidzemes sporta asociācija), arī sudrabs Valmieras novada sportistam - 2022. gada Latvijas čempionam Matīsam Silam, bet bronza tika Vincentam Saulītim no Rīgas airēšanas kluba. C1 laivu klasē sievietēm viss pirmais trijnieks Airēšanas klubam “Baldone” - Latvijas čempione Jurita Ķeire, aiz viņas uz goda pjedestāla Marta Žižmāre un Lauma Munkevica.

Tikai Airēšanas kluba “Baldone” sportistu vārdi izskanēja arī Latvijas čempionāta C2 jauktās laivu klases apbalvošanā - 1. vietā Jurita Ķeire un Edgars Lucāns, 2. vietā Marta Žižmāre un Mārtiņš Brencis, bet 3. vietā Elīza Tāre un Dāgs Pokšāns.

Vienlaicīgi kļuva zināmi Latvijas čempioni airēšanas slalomā U23 vecuma grupā. K1 vīriešu zelts Edgaram Grāvītim (Airēšanas klubs “Baldone”) un C1 vīriešu uzvarētājs Emīls Putniņš (Vidzemes sporta asociācija).

Visbeidzot Latvijas čempioni komandu braucienos: K1 laivu klasē vīriešiem (3 × K1 vīrieši) Mārtiņš Plaudis, Ritvars Celmiņš un Toms Karlivāns (Vidzemes sporta asociācija); C1 laivu klasē vīriešiem (3 × C1 vīrieši) Emīls Varslavāns, Matīss Sils un Emīls Putniņš (Vidzemes sporta asociācija); K1 laivu klasē sievietēm (3 × K1 sievietes) Jurita Ķeire, Lauma Munkevica un Nikola Borščevska (Airēšanas klubs “Baldone”).

Izmantotie resursi:
Jaunumi