Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF kausa otrajā posmā dubultuzvara galvenajā maršrutā – Šellerei un Šakurovam

LJF kausa otrajā posmā dubultuzvara galvenajā maršrutā – Šellerei un Šakurovam
Aleksandrs Šakurovs
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien, 14. maijā, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kuru galvenajā maršrutā tika piešķirta dubulta uzvara – Annai Šellerei un Aleksandram Šakurovam.

Sacensību augstākajā maršrutā ar 130/140 cm augstiem šķēršļiem pamatdistanci bez soda punktiem veica divi sportiskie pāri, un tiem tika piešķirta dalīta uzvara: Aleksandram Šakurovam ar zirgu Ispravnik (Rīgas jātnieku klubs) un Annai Šellerei ar Lavanderu (JSK “Telfas”). Trešajā vietā Monika Cālīte ar Leman Squash (SK “Top Sport”).

Anna Šellere: “Vasaras sezona sākusies ļoti labi. Patlaban esmu sākusi biežāk trenēties, jo, mācoties 12. klasē, nebija tik viegli izbrīvēt laiku nodarbībām. Priecē man zirgs Lavanders, kurš jau stabili startē maršrutos ar 130 cm augstiem šķēršļiem, un veicām distanci bez soda punktiem, par ko esmu gandarīta, jo tas šogad ir man pirmais šāds maršruts “pa nullēm”.”

Aleksandrs Šakurovs: “Šie man vasaras sezonā ir otrie mači pēc traumas, kuras dēļ pusotru mēnesi biju spiests atteikties no treniņiem. Tagad jūtos labi, un, lai gan nebija labākie laika apstākļi startam, pats ļoti centos, jo vēlos iespējami ātrāk atgūt sportisko formu un ar maksimālu atdevi startēt katrās sacensībās. Jo, iespējams, vasaras vidū piedalīšos sacensībās ārzemēs. Varbūt arī paveicās, ka uzvarēju, jo daži no jātniekiem salijušā laukuma dēļ no starta atteicās, taču tā ir uzvara, kas vienmēr iepriecina. Apsveicu arī Annu ar uzvaru, kura bija mana galvenā konkurente šajās sacensībās!”

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons: “Laika apstākļi sacensību norisē ieviesa savas korekcijas. Taču jāatzīst, ka salijušais laukums izskatījās sliktāk, nekā bija patiesībā. Protams, žēl, ka bija sportisti, kuri no iepriekš pieteiktajiem startiem atteicās, taču tas ir saprotams, jo rūpēs par zirgu drošību un veselību ir svarīgākas. Jāteic vienīgi tas, ka mums, sacensību organizētājiem un visiem iesaistītajiem, jāpilda sava pamatfunkcija, lai jātnieki un zirgi aizbrauktu no sacensībām ar pozitīvām emocijām, tāpēc mums jābūt elastīgiem un jāprot atrisināt arī šādas situācijas.” Tāpēc lietainā laika dēļ, sekojot arī nelabvēlīgām prognozēm svētdienai, tika atceltas sacensību posma sacensības poniju jāšanā un amatieriem.

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. Guna Vasiļjeva ar Geniuss (SIA “ZA Kocēni”). Nr. 2, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem. Krista Kliesmete ar Carlson 102 (JJS). Nr. 3, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Top Sport”). Nr. 4, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem. Kristaps Neretnieks ar Baccaratzz (JSS). Nr. 6, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. Elizabete Krista Juraša ar Lagūnu N (SIA “Burtnieku ZA”). Nr. 7, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. Mārtiņš Ernests Pilders ar Koridu (z/s “Zāgkalni”).