Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks: "Atteikšanās no labākajiem zirgiem ir solis atpakaļ"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Neretnieks: "Atteikšanās no labākajiem zirgiem ir solis atpakaļ"
Kristaps Neretnieks
Foto: leflatvia.lv

Latvijas labākais konkūrists Kristaps Neretnieks (25) pēc šķiršanās no labākajiem zirgiem kādu laiku pārsvarā uzturēsies dzimtenē, Limbažu stallī viņam jau ir jauni zirgi, liecina Ilzes Jansones apkopotā informācija. Tagad sperts solis atpakaļ, un Riodežaneiro olimpiskā cerība vairs nav tik reāla.

Pasaules kausa aprīļa finālsacensībās Kristaps Neretnieks nevarēja izmantot pamatzirgus Conte Bellini un Caramsin, jo to īpašnieki Krievijā atteica, atsaucoties uz ģeopolitisko situāciju. Turpmāk šie zirgi būs šveiciešu sportistes rīcībā.

"Šis lēmums ir ilgi pārdomāts un nebūt nebija viegls, es ļoti labi saprotu, ka esmu atteicies no saviem labākajiem zirgiem. Diemžēl šogad izveidojās ļoti sarežģīta situācija, pienāca brīdis, kad ir kaut kas jāmaina, lai turpinātu attīstīties. Šis ir solis atpakaļ, bet tas ir nepieciešams, lai dotos divus soļus uz priekšu, mūsu mērķi sportā paliek nemainīgi augsti," saka Kristaps Neretnieks. "Esmu ļoti pateicīgs zirgu īpašniekiem Fedorovskiem par rezultatīvo sadarbību trīs gadu garumā un visiem lieliskajiem panākumiem, ko mēs kopā esam sasnieguši. Iemesls šādam lēmumam ir mūsu dažādā izpratne par mērķiem un sasniegumiem mūsu sportā, kā arī atšķirīgas vēlmes sadarbībā, kas radušās lielākoties pēdējā pusgada laikā. Pēdējo trīs gadu laikā Latvijā vasarā praktiski neesmu bijis, tāpēc priecājos, ka šogad varēšu vairāk strādāt mājās, savā stallī Limbažos, manā rīcībā ir vairāki jauni zirgi, ar ko startēšu tuvākajā laikā. Pirmās lielās sacensības būs jūnija sākumā - pieczvaigžņu turnīrs Sopotā, Polijā."

Vīriešu un sieviešu kopējā pasaules rangā Kristaps Neretnieks nesen sasniedza Latvijas konkūra vēsturē augstāko vietu (#73), taču šobrīd viņš šobrīd noslīdējis uz 110. pozīciju. Riodežaneiro olimpisko spēļu konkūrā startēs 75 jātnieki (-ces). Ar labākajiem zirgiem Neretniekam bija labas cerības kvalificēties 2016. gada olimpiskajām spēlēm, bet tagad situācija ir mainījusies.

Izmantotie resursi:
www.zirgam.lv
www.fei.org