Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bricis ar zirgu Carlord labākais šķēršļu pārvarēšanas sacensībās

Krišs Upenieks

Bricis ar zirgu Carlord labākais šķēršļu pārvarēšanas sacensībās
Ģirts Bricis
Publicitātes foto

Sestdien, 28. novembrī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotās otrās Rudens sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurās startēja arī Lietuvas sportisti. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord.

Sacensību sarežģītākais maršruts bija ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku. Pamatdistanci bez soda punktiem veica desmit sportiskie pāri no 22 dalībniekiem. Pārlekšanā uzvarēja Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”) ar Katei Ansonei piederošo zirgu Carlord, pārlekšanu veicot bez kļūmēm 36,64 sekundēs. Otrajā vietā Lietuvas pārstāvis Kristups Petraitis ar zirgu Dylano M ar rezultātu 0 s.p./ 38,87. Bet trešo un ceturto vietu izcīnīja Laura Penele (z/s “Lielceri”), attiecīgi ar zirgiem Dundas VDM – 0/40,61 un Lelois – 0/42,78.

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: “Manuprāt, Latvijas Jātnieku federācijas rīkotie Rudens kausi ar “atvērtajiem” maršrutiem ir lieliska tradīcija, kas neļauj zirgiem un jātniekiem izkrist no aprites, jo pagarina sacensību sezonu. Šogad pirmo reizi mūsu federācija 19. decembrī Ziemassvētku ieskaņās rīkos arī oficiālas sacensības maziem bērniem, iesācējiem un vēl nepieredzējušiem jātniekiem/zirgiem, kas paredzētas arī kā jāšanas sporta svētki ģimenēm – ar balvām, dāvanām un Ziemassvētku vecīti. Būtu jauki, ja šādi svētki arī kļūtu par tradīciju un būtu kā oficiāls sezonas noslēgums.”

Divas godalgotās vietas galvenajā maršrutā izcīnīja Laura Penele. Viņa saka: “Liels prieks, ka ar abiem zirgiem galvenajā maršrutā pamatdistanci veicu bez soda punktiem, iekļuvu pārlekšanā un arī tajā startēju bez kļūdām. Man tas ir ļoti nozīmīgi, jo abus šos zirgus no paša apmācības sākuma gatavoju es pati un, kā redzams, diezgan daudz ir sasniegts. Kopumā startēju ar trim zirgiem četros maršrutos. Abi septiņgadnieki – Dundas un Lelois – uzvedās kā sarunājuši – centās, klausīja komandām. Patīkami, ka izdevās tik veiksmīgi nostartēt, un tas ir labs treniņš pirms starptautiskām sacensībām Polijā, kur esmu paredzējusi startēt pēc divām nedēļām.”

Visi maršruti bija “atvērtie” – bez ierobežojumiem dalībniekiem, kas veicināja lielo startējušo skaitu. Pirmajā maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs startēja pat 59 sportiskie pāri. Spēcīgajā konkurencē uzvarēja Guna Vasiļjeva ar zirgu Godiva (SIA “ZA Kocēni”). Otrajā maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Tads Šešks ar zirgu Juta.

Trešajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Sergejs Šakurovs (Rīgas jātnieku klubs) ar zirgu Canero. Jāpiebilst, ka Sergeja dēls Aleksandrs Šakurovs šajā maršrutā ieguva ceturto vietu ar zirgu Ispravņik.
Sergejs Šakurovs: “Zirgs Canero ir sešus gadus vecs. Strādāju ar to jau visu sezonu, sākot no 100 un 110 cm augstiem maršrutiem, – bez forsēšanas, ar radošu pieeju, dažas sacensības arī izlaižot, lai zirgs turpinātu strādāt ar prieku. Šoreiz sev par uzdevumu izvirzīju izjāt maršrutu pa optimālām līnijām, tas izdevās un izcīnījām uzvaru.”
Trešās šāgada rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā paredzētas 12. decembrī.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests