Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK sniedz finansiālu palīdzību Ukrainas sportistiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SOK sniedz finansiālu palīdzību Ukrainas sportistiem
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP / Scanpix

Lai palīdzētu agresijas nomocītās Ukrainas sportistiem, Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) piešķir vairāk nekā 200 000 eiro. Šāds atbalsts tika novērtēts kā olimpiskās solidaritātes brīnišķīgs piemērs.

SOK prezidents Tomass Bahs: "SOK uzmanīgi seko seko Ukrainas politiskajiem, ekonomiskajiem un sociālajiem notikumiem, kas rada arvien lielākas bažas. Ievērojami pasliktinājusies arī Ukrainas sportistu situācija. Tādēļ es vēlos atkārtot savu aicinājumu - visiem iesaistītajiem politiskajiem līderiem jāiesaistās sarunās ar savstarpēju cieņu un mieru, atbilstoši olimpiskajam garam."

Lai palīdzētu Ukrainas sportistiem un lai atvieglotu viņu sarežģīto situāciju, SOK izveidojusi fondu 300 000 ASV dolāru apmērā [220 000 eiro]. Šī nauda vietējai olimpiskajai komitejai jāizmanto par labu Ukrainas sportistiem - treniņiem un sacensībām.

Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents Sergejs Bubka: "Mēs darīsim visu iespējamo, lai nodrošinātu mūsu sportistu dalību nozīmīgākajās sacensībās un treniņnometnēs. Mēs saprotam sarežģīto situāciju valstī un strādājam, lai palīdzētu mūsu sportistiem startēt un nest Ukrainas vārdu pasaulē. Vēlos izteikt pateicību SOK un tās prezidentam Tomasam Baham par sapratni un atbalstu. SOK atbalsts ir olimpiskās solidaritātes brīnišķīgs piemērs."

Kā zināms, pēc Soču olimpiskajām spēlēm situācija Ukrainas austrumos un dienvidos sāka izraisīt arvien lielāku starptautisko rezonansi.

Izmantotie resursi:
olympic.org
noc-ukr.org

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 13:51, pirms 10 gadiem
Respect, bet vai nemierīgajām Āfrikas valstīm arī palīdzēs?

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 13:53, pirms 10 gadiem
Priekš milzīgās Ukrainas sporta pārvaldes sīkums, taču patīkami!